SMART KIDS 930X122

covid-19

RESTRICȚIILE CARE INTRĂ ÎN VIGOARE DE MÂINE ÎN ARGEȘ

De luni, 09.11.2020, în Argeș vor fi în vigoare mai multe restricții sanitare. Este vorba de măsuri impuse prin HCJSU nr. 56, de ieri, 07 noiembrie 2020, la care se adaugă  prevederi ale HG 935/05.11.2020 și OUG 192/05.11.2020

Transport public:

Citiți și: Restricții timp de 4 zile pe un important drum din Argeș

În autobuze și microbuze, vor fi ocupate doar jumătate dintre locurile disponibile, cealaltă jumătate va fi indisponibilizată prin marcarea corespunzătoare.

În autobuze nu se va mai călători în picioare decât pe locurile marcate corespunzător pe podea și la o distanță de cel puțin 1,5 m de ceilalți călători.
Șoferii mijloacelor de transport public nu vor pleca din stație dacă nu se respectă aceste reguli și vor anunța organele competente când situația o impune.
Accesul clienților în magazine:
Nu se va permite accesul clienților pentru care nu se poate asigura păstrarea distanței de 1,5 m.
Numărul clienților care pot avea acces, în același timp, în interiorul spațiului comercial va fi calculat de către agentul economic prin raportarea la maximum 50% din suprafața utilă, liberă și la distanța necesară. Aceste instrucțiuni vor fi aduse la cunoștința clienților prin modalități de afișare și comunicare specifice.
Alte restricții în vigoare:
Restaurantele, cafenelele, sălile de jocuri de noroc etc. funcționează la o capacitate de maximum 30% din numărul locurilor disponibile și doar în intervalul 06.00-21.00 (localități cu incidența între 1,5-3 la mie)
Masca obligatorie în toate spațiile deschise sau închise.
Reuniuni de sărbători, aniversări, petreceri – interzise.
Circulația în afara locuinței între orele 23.00-05.00 – interzisă. Cei care sunt nevoiți totuși să circule în acest interval au nevoie de o declarație pe proprie răspundere.
Piețele din spațiile închise, târgurile, bâlciurile, talciocurile – închise.
Este permisă doar activitatea piețelor organizate în spații publice deschise.
Companiile cu un număr mai mare de 50 de angajați organizează activitatea în regim de muncă la domiciliu sau telemuncă sau în grupe care încep/termină activitatea la o diferență de cel puțin o oră.
Școlile suspendă activitatea care impune prezența fizică a elevilor și continuă activitatea în mediul online.
 Foto:

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

SMART KIDS 570×90