NOR CURIER 930X122

arie protejată

Un subiect delicat și sensibil pentru piteșteni: Ce se întâmplă cu Pădurea Trivale

Un subiect delicat și sensibil pentru piteșteni: Pădurea Trivale

Citiți și: LIVE, ACUM! Irina Rimes și Zdob și Zdub, show electrizant la Simfonia Lalelelor

Prefectul de Argeș, Radu Perianu, mesaj de ultim moment cu privire la la Pădurea Trivale.

Argeș. Coșmar pentru șoferi!

Citiți și: S-a întâmplat în Parcul Trivale! Tânăr dubios descoperit cu potențiale substanțe ilegale

O mișcare juridică semnificativă

Tribunalul Vâlcea a răspuns afirmativ, ieri, la solicitarea formulată de Instituția Prefectului județului Argeș, care a cerut instanței să invalideze o decizie controversată luată de Consiliul Local Pitești.

Această hotărâre anterioară avea ca obiect declararea Pădurii Trivale ca Pădure-Parc, o schimbare de statut ce venea în contradicție directă cu un demers anterior al municipalității.

Inițiativa municipalității fusese aceea de a cere Guvernului României să recunoască Pădurea Trivale ca arie protejată, o măsură menită să asigure un nivel superior de conservare și protecție a acestui spațiu verde semnificativ pentru comunitatea locală.

Iată ce transmite, acum, prefectul Perianu:

„Tribunalul Vâlcea a admis, ieri, cererea de chemare în judecată a Instituției Prefectului județului Argeș prin care s-a solicitat anularea Hotărârii de Consiliu Local Pitești care declara Pădurea Trivale- pădure-parc și abroga hotărârea prin care municipalitatea cerea Guvernului să o declare arie protejată.

Iată însă că, la cererea prefectului, instanța de judecată a anulat hotărârea respectivă.

În aceste condiții, facem un apel la Cristian Gentea și la consilierii PSD, să lase în pace pădurea piteștenilor. Să nu atace hotărârea instanței de judecată și să o lase să rămână definitivă.

Să înțeleagă faptul că piteștenii vor Pădurea Trivale și nu Câmpia Trivale.

Decizia privind Pădurea Trivale trebuie să fie luată în funcție de voința cetățenilor, nu în funcție de interesele de grup.”

Noi vești bune pentru pensionari!

Vă reamintim că în data de 31 august 2023, Consiliul Local al Municipiului Pitești a votat în majoritate, proiectul privind  transformarea unei suprafețe de 160 de ha din Pădurea Trivale în Pădure – Parc, prin preluarea din domeniul public al statului și din administrarea Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva în domeniul public al municipiului Pitești și în administrarea Consiliului Local al Municipiului Pitești.

După această decizie, în data de 9 octombrie 2023, prefectul Radu Perianu anunța că a decis să atace hotărârea de Consiliu Local la tribunal. 

Acesta transmitea la acel moment:

,,Consider că această atacare a hotărârii de Consiliu Local dă ocazia a respectării procedurii transparenței decizionale (…).”

Așadar, războiul pentru o parte din Pădurea Trivale continuă.

Un subiect delicat și sensibil pentru piteșteni: Pădurea Trivale. Informarea zilei!

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Un comentariu

  • pitestean spune:

    Deci s-a reusit mutarea padurii in jurisdictia jud. Valcea,era mai sigur undeva langa Zurick, tribunalul din Pitesti nu reprezinta si nu garanteaza anumite interese.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90