NOR CURIER 930X122

arie protejată

Pitești. Câțiva consilieri locali trecători au decis soarta Pădurii Trivale

Pitești. Câțiva consilieri locali trecători au decis soarta Pădurii Trivale

Citiți și: S-a întâmplat în Parcul Trivale! Tânăr dubios descoperit cu potențiale substanțe ilegale

În oraș nu se va face referendum pentru Pădurea Trivale.

Majoritatea din Consiliul Local formată din consilierii PSD, PMP și câțiva de la PNL nu a votat proiectul inițiat de USR și o cealaltă parte a consilierilor PNL.

Citiți și: De Revelion în pădurea Trivale se întâmplă ceva!

Aceștia doreau ca piteștenii  să decidă dacă vor ca o parte din Pădurea Trivale să fie declarată arie protejată sau pădure-parc.

Printre argumentele invocate împotriva proiectului a fost și faptul că Instituția Prefectului Județul Argeș a atacat în instanță hotărârea de CL prin care se votase o solicitare de trecere din domeniul public al statului către municipalitate.

Este vorba despre circa 160 de hectare din Pădurea Trivale.

EPITEȘTI A ÎNTREBAT PRIMARUL ACUM DOUĂ LUNI ACEST ASPECT

Ceea ce au cerut ieri consilierii locali, adică organizarea unui referendum pentru ca piteștenii să decidă ce se va întâmpla cu Pădurea Trivale, este un subiect abordat de ePitești într-o conferință de presă organizată de Primăria Pitești.

Mai exact, în august, directorul publicației noastre  l-a întrebat într-o conferință de presă pe primarul municipiului dacă ar fi fost oportună o astfel de inițiativă.

Care au fost atunci argumentele împotriva referendumului la acel moment, AICI.

În ceea ce privește votul de ieri din CL, dezbaterile pe marginea proiectului au fost destul de aprinse.

S-au aruncat cuvinte grele!

S-au făcut acuzații de o parte și de alta a celor două tabere de susținători: cei ai ariei protejate, și cei ai pădurii-parc.

Îi amintim aici pe Ana Stan, Sorin Apostoliceanu sau Dumitru Tudosoiu.

„Nu este oportun să organizăm un referendum!  Inițiatorii refuză să țină cont de faptul că în CL a fost deja adoptată o hotărâre care a lămurit această chestiune.

Deci nu este oportun să mai organizăm acum un referendum! Prefectul a atacat în instanță acest HCL și așteptăm rămânerea definitivă a soluției în instanță”, a spus Ana Stan.

Aceasta a mai precizat, printre altele, și faptul că inițaitorii proiectului nu precizează de unde s-ar aloca fondurile pentru un eventual referendum.

„În ultima vreme acest subiect se folosește strict ca și capital politic. Nu are legătură cu piteștenii, este doar politic.

O tribună de la care se trezesc unii să vorbească pentru că fie nu prea au ce să spună, fie nu mai au o temă anume de vorbit.

Haideți să fim ponderați și să așteptăm hotărârea instanței”, le-a spus și Dumitru Tudosoiu colegilor săi din Consiliul Local.

Precizăm că, la un moment dat, Tudosoiu chiar i-a reproșat lui Mihai Coteț (PNL) că manipulează cetățenii Piteștiului pe Facebook.

Inducând ideea că, odată făcută pădure-parc, s-ar putea construi blocuri în Trivale.

Cei doi au avut un schimb de replici foarte dur.

„Eu vreau cu tot sufletul să facem referendum. Să ne întoarcem la oameni! Să facem ce-și doresc cu adevărat!”, a spus și Sorin Apostoliceanu înainte de vot.

Au votat „pentru” proiectul de organizare a referendumului inițiatorii proiectului, adică o parte din consilierii PNL și cei de la USR.

Restul au votat „împotrivă”, iar hotârârea nu a fost adoptată.

Discuțiile pe marginea subiectului le puteți urmări în video de mai jos (la aprox 1h 10 min)

Pitești. Câțiva consilieri locali trecători au decis soarta Pădurii Trivale

555 X 222 CAPRA

Comentarii

2 comentarii

  • vica spune:

    Arie protejata sau padure-parc?

    1.Arie protejata – ai garantia ca padurea ramane INTACTA!

    2.Padure parc – se deschide cutia Pandorei si in urmatorii ani vor modifica legislatia asa incat sa te astepti la orice tip de constructie pentru ca interesele financiare vor fi foarte mari si politicienii fara scrupule.
    Asa ca alegeti cu mintea voastra si pentru copiii vostri!

  • Pitestean spune:

    Nu este normal si benefic sa sustii o afacere in detrimentul opiniei publice si a bunului simt,aduce a ofensa directa.Consilier sau mercenar pentru interese,unde ne situam?

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90