New Profesional Consult 930 x 122

pădure parc

Exclusiv/ Pitești. Patronul de la Rehoma vrea daune de aproape 1 mil. € de la Primărie

Exclusiv/ Pitești. Patronul de la Rehoma vrea daune de aproape 1 milion € de la Primărie

Citiți și: Detalii exclusive: Ultima călătorie! Cine este cel care a făcut infarct la volan și a murit

Patronul de la Rehoma, prin firma de avocatură care îl reprezintă, cere despăgubiri circa 4 milioane de lei (aproximativ 825 de mii de euro) de la municipalitatea piteșteană.

Mai vrea și emiterea avizului de oportunitate pentru a realiza complexul de agrement din Pădurea Trivale. Pentru asta a fost formulată și o plângere prealabilă.

Citiți și: „Pur și simplu v-au călcat în picioare!”

ePitești a scris deja despre acest subiect AICI. 

O afacere programată

În septembrie 2021, patronul de la Rehoma își transforma 87.500 de mp, proprietate privată, din Pădurea Trivale în pădure-parc. Iar în primăvara acestui an, mai exact în aprilie, solicita Comisiei Tehnice de Amenjare a Teritoriului și de Urbanism emiterea avizului de oportunitate pentru a putea demara proiectul complexului de agrement.

Comisia nu a fost convinsă de reprezentanții patronului de la Rehoma, fiind cerute în repetate rânduri detalii asupra proiectului. Până în prezent, avizul de oportunitate nu a fost dat în C.T.A.T.U.

Membrii Comisiei nu au considerat, cel puțin conform informațiilor deja apărute în spațiul public, că o astfel de investiție ar fi în favoarea cetățenilor. Ba din contră, ar fi câteva nereguli în ceea ce privește proiectul.

Informații pe larg pe marginea subiectului AICI și AICI

„O plângere șocantă!”

Sorin Apostoliceanu, care ceruse să primească plângerea prealabilă, spune că solicitările patronului de la Rehoma sunt șocante.

Este o plângere șocantă, să zic așa. În primul rând, ne amenință voalat că, dacă nu dăm avizul de oportunitate, să scoată din regimul silvic în jur de 3000 mp, să defrișeze efectiv, ne solicită aproape un milion de euro, 4 milioane de lei, despăgubiri.

Acolo (n.r. în plângerea prealabilă) spun că au cumpărat niște căsuțe și că nu îi lăsăm noi să pună căsuțele, cu toate că niciodată, în nicio documentație nu au scris nimic de nicio căsuță. Total neprofesioniști.

Se leagă de faptul că în Consiliul Local, majoritatea PSD a votat ca  Pădurea Trivale, proprietatea statului, să se transforme în pădure-parc, nu în arie protejată.

Și el spune că a luat la cunoștință de această inițiativă și la fel vrea să procedeze și dumnealui.

Cu alte cuvinte, și cei de la Primărie, tot cam asta vor, să se construiască în Pădurea Trivale. Investitorii asta vor, să se construiască în Pădurea Trivale.

Ușor-ușor! O căsuță de 15 mp, apoi un restaurant, apoi un restaurant mai mare, apoi un bloc și case. Asta este de fapt dorința!”, declară pentru ePitești Sorin Apostoliceanu.

Patronul de la Rehoma își făcuse planul: căsuțele sunt deja cumpărate și ar fi vrut să facă profit în vară

Din câte se pare, patronul de la Rehoma recunoaște, prin avocați, că deja a cumpărat căsuțele – 20 la număr, pe care intenționa să le amplaseze în complexul de agrement.

Valoarea acestor locații  reprezintă o parte din despăgubirile pe care le cere afaceristul.

Pentru că nu a obținut veniturile la care s-ar fi așteptat în vara ce tocmai s-a încheiat și nici în prezent (ar fi vrut să închirieze căsuțele, să desfășoare activități de loisir sau să vândă diferite produse) cere de la municipalitate aproape un milion de euro.

Iar prejudiciul s-ar majora lunar, mai susține afaceristul

Vrea avizul și despăgubiri

În concluzie, plângerea prealabilă a patronului de la Rehoma constă în faptul că cere municipalității să îi acorde avizul de oportunitate și să primească despăgubiri pentru prejudicii de circa 4.100.000 de lei.

Rămâne de văzut cum se va concretiza situația. Din câte se pare, reprezentanții municipalității deja au formulat un răspuns la această cerere.

Dar, și mai important, este dacă și când se va acorda avizul.

„Sunt extraordinar de curios dacă, la un moment dat, aceasta va trece de C.T.A.T.U și va ajunge în Consiliul Local, cum vor vota majoritatea PSD împreună cu cozile de topor de la PNL.

Că așa cade pădurea întotdeauna. Dacă nu ar fi cozi de topor să țină fierul, nu ar mai cădea pădurea. Așa și la noi, asta se întâmplă cu cozile de topor de la PNL.

Să vedem cum vor vota, dacă sunt de acord să se facă restaurante, și drumuri, și parcări prin Pădurea Trivale, să se defrișeze”, mai spune Sorin Apostoliceanu, în exclusivitate pentru ePitești.

Pe marginea subiectului vă invităm să aflați amănunte și în materialele următoare:

Patronul de la Rehoma fentează legea în Pădurea Trivale

Exclusiv. În Pădurea Trivale poți să faci ce vrei fără nicio autorizație!

Bomba din Pădurea Trivale! Apostoliceanu aruncă totul în aer

Vom reveni!

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

4 comentarii

  • Fota Ion spune:

    Peste 87000 mp proprietate privată .Scoaterea a 3000 mp din regimul silvic nu ar trebui să constituie o problemă. Doar e proprietar.. Ar trebui să poată să facă ce vrea pe proprietatea lui. Legile sunt proaste.. E nevoie de drumuri, parcări, restaurante, căsuțe etc.. prin pădure.. să aibă cetățenii unde să meargă..

  • Edy spune:

    Sigur că e nevoie de drumuri, parcări, restaurante si căsuțe prin pădure. Să aibă cetățeanul râgâitor de mici și bere unde să asculte manele. Da-o-n p… de pădure că cetățeanul are nevoie de restaurante in pădure, drumuri prin pădure, parcări in pădure… pentru că ducem lipsă de așa ceva. Aerul curat mai poate aștepta pentru la anul când o sa vina o noua șarjă de la UE, in 2024 primim aer curat din Pirinei așa că de bucurie merita băgat un gratarel in pădure.

  • R spune:

    Primaria ar trebui sa exproprieze cele cateva imobile de la L urile din Nord pana George Cosbuc sa faca o banda de circulație.

  • Marius spune:

    Nu va mai stresați dragilor, voi chiar nu ați înțeles până acum că cel care are valiza la purtător face legea în oraș, cu sau fara influențe politice?
    Unde e mai mișto sa te droghezi și să ți rupi capul de alcool decât în niste căsuțe frumoase amplasate în locul unor stejari seculari? Vivat Ceaușescu!!

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3