New Profesional Consult 930 x 122

pădurea trivale

Exclusiv. Apostoliceanu detonează: „Autostradă, în mijlocul pădurii!”

Exclusiv. Apostoliceanu detonează: „Autostradă, în mijlocul pădurii!”

Citiți și: Se schimbă tot! Permis de conducere de la 17 ani în România

Epopeea complexului de agrement pe care un afacerist piteștean vrea să îl amenajeze pe un teren privat din Pădurea Trivale este departe de a se fi terminat.

Ajuns în Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului și Urbanism ieri, 8 mai, proiectul privind obținerea Avizului de oportunitate pentru „Scoaterea din fondul forestier și aprobare PUZ pentru înființare complex de agrement” a fost retras de pe ordinea de zi.

Citiți și: Video. Sediul unei instituții de forță, făcut una cu pământul

Nu înainte ca omul de afaceri să „explodeze” în ședința Comisiei.

„Un proiect care nu avea nici cap, nici coadă!”

Proiectul a fost prezentat în ședința de ieri de arhitectul care îi reprezenta pe proprietarii terenului din Pădurea Trivale (teren aflat în zonă de pădure – parc cu valoare peisagistică). De precizat că cei doi proprietari erau în sală.

Specialiștii Comisiei nu au fost prea convinși așa că au cerut lămuriri.

„Doamna arhitect a prezentat un proiect care nu avea nici cap, nici coadă… că se scoate din fondul forestier, din pădure, pădurea – parc, pe care ei au făcut-o cu valoare perisagistică – și să scoată o suprafață așa de 2800 de mp… (N.r.. să facă) un foișor sau 2 foișoare, și un drum, a zis doamna – pietonal, de 2,7 m, pentru care nu s-ar tăia niciun copac, ar merge printre coapci.

Și pentru ăștia 2800 de mp, ei au cumpărat în Ocolul Silvic Costești o suprafață de teren să împădurească”, declară în EXCLUSIVITATE pentru ePitești, Sorin Apostoliceanu.

Sorin Apostoliceanu

Sorin Apostoliceanu

A scăpat porumbelul: Drumul pietonal este…pentru mașini!

În discuții a intervenit și afaceristul care vrea să investească.

Nu a făcut-o, însă, pentru a aduce clarificări pertinente, ci pentru a-l certa pe consilierul PNL, Sorin Apostoliceanu, membru în Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului și Urbanism.

Culmea, Apostoliceanu are tot dreptul să prezinte opiniei publice proiectele care, așa cum este în acest caz, îi vizează în mod direct pe piteșteni. Cu alte cuvinte, afaceristul a fost deranjat că Apostoliceanu își face treaba!

„S-a ridicat proprietarul că de ce m-am trezit eu să scriu pe Facebook de proiectul lor. Nu le-am dat nici numele, nu am scris nici urât, eu am spus efectiv părerea mea. Proiectul este public, ordinea de zi se publică (n.r. pe site-ul Primăriei Pitești), putea să citească oricine, să vadă oricine.

Printre altele, domnul <<s-a scăpat>> că pe drumul pietonal de 2,7 m trebuie să meargă și mașini frigorifice cu marfă, deci din pietonal s-a transformat în drum pentru mașini. Apoi a precizat cineva că lățimea drumului trebuie să fie mai mare, de vreo 3 metri, ca să intre și mașina de pompieri. Deci făceam acolo autostradă, în mijlocul pădurii, pentru un foișor și nu știu ce…”

„Greșeală” cu repetiție?!”

Omul de afaceri piteștean nu este străin de proiecte controversate care ocolesc legea. Anul trecut, acesta a ridicat, fără documentele necesare, un cort de evenimente, se pare, chiar pe terenul pe care acum vrea să facă acest complex de agrement. Cumva – cumva suprafața respectivă trebuie valorificată. Doar nu lași baltă o oază în deșert! De precizat că pentru construcția ilegală, investitorul a fost sancționat la momentul respectiv.

Sorin Apostoliceanu spune și că: „E un precedent, clar! E clar că se încearcă altceva și din punctul meu de vedere chiar deschidem o cutie a Pandorei dacă dăm așa ceva.

Efectiv a fost un proiect pentru un drum. Și domnii arthitecți au întrebat care este oportunitatea pentru Pitești? Pentru că se scoate de aici din fondul forestier și se împădurește prin Costești. Nu că am ceva cu oamenii din Costești, că nu am nimic. 

I-au spus proiectanții că nu prea au ce să facă…Ei (n.r. proprietarii) au venit pentru un drum de 500 de m, lat de 2,7 m, care unește  2 foișoare. E clar că se vrea să se facă la un moment dat altceva, știm lacunele din lege cum sunt și mai ales că ei au un precedent…Ei au construit ceva ilegal anul trecut!”

„Nu o să votez niciodată așa ceva!”

Proiectul pentru complexul de agrement a fost retras, iar inițiatorii trebuie să vină cu date concrete, într-o viitoare ședință a Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și Urbanism.

„Să ne spună exact ce vor să facă acolo. Ei sunt avansați, ei au mers la Garda de Mediu, au trecut, au început procedura. Mai rămâne oportunitatea (în CTATU). Le-am spus că nu o să votez niciodată așa ceva, ce este acolo.

Arhitecții au întrebat care este beneficiul pentru Pitești, care este oportunitatea, ce aduce benefic. Vin oamenii să se plimbe pe drumul ăla? Acolo e proprietate privată, vin să facă ceva, să plătească pentru ceva. E un business, nu are legătură cu Pădurea Trivale.

(N.r. Afaceristul) a dat exemplu în Pădurea Trivale, unde sunt băncuțele și e drum. Pădurea Trivale e gratis, vin oamenii, se plimbă și pleacă.

Acolo se face un business, plătesc niște bani, nu poate intra oricine pe drumuri private.

În niciun caz nu are legătură cu cetățenii Piteștiului. Este un business efectiv ce se vrea acolo. Ce vor să facă, ce nu vor să facă. Au spus și arhitecții: să vină să spună efectiv ce vor să facă și până la urmă domnul primar a hotărât să retragă de pe ordinea de zi și să revină cu toate modificările astea.”, mai spune Sorin Apostoliceanu.

„Nu îi interesează legea!”

Inițiatorul l-ar fi apostrofat și pe consilierul PNL Tiberiu Irimia, căruia i-ar fi reproșat că nu este de acord cu proiectul.

„Au transferat în pădure – parc tocmai ca să facă alei pietonale că așa scrie în lege. Mai faci și trotuare…deja ai 8 metri în pădure, o fâșie de 500… Și ei împăduresc la Costești. E cusută cu ață albă. Nu e nimeni împotrivă să se facă un business, Doamne ferește, niciodată! Dar ei au deja un precedent, au făcut niște lucruri ilegale anul trecut, au zis că au greșit, dar e clar că pe ei nu îi interesează legea. Nu este normal absolut deloc!”, încheie Sorin Apostoliceanu.

Vă amintim că omul de afaceri piteștean vrea să facă, printre altele, o structură destinată activităților de agrement, un foișor, zone de relaxare, tiroliană sau trasee de diferite dificultăți, amenajări specifice parcurilor de aventură în natură.

Subiectul, pe larg, AICI – Pitești. Un cunoscut afacerist din domeniul hotelier vrea să construiască în Pădurea Trivale. 

NOR CURIER 555×222

Comentarii

4 comentarii

  • Cris spune:

    Da,deja s-a plecat greșit cu împroprietărirea ,de pe vremea FSNului,adică aceeași PSD-iști de azi care ruinează tara.Ce daca a avut din moși strămoși teren acolo,in padure?Ai dădea mai puțin în altă parte +bani.Cine nu vrea bani ?Ce să facă el cu pădurea ?E clar că oricine o vrea rasa că doar nu tine cineva pădure în proprietate sa o admire,să cheltuiască cu impozite degeaba.Asta va face carciuma…Mari afaceristi…Ca Gigi B.Au o carca de bani dar vreo fabrica sau ceva tehnologie sunt in stare să aducă in tara?Niste analfabeți acrii la mate îmbogățiti prin furat de la noi….E clar că o rade,încet ,încet că altfel i-o iau alții (azi un copac,mâine doi).De aia au devenit și așa rare pădurile(cu șpăgile de rigoare pe la ocoale,pădurari,mediu,etc)de poți face drum prin ele și se plimba cu ATV-urile distrugandu-le.Odata nu vezi pe cineva de la Mediu dând amenzi astora…Doar n-o sa pui gard ,foișoare și să plătești paza…Daca era baraj îl retroceda ?Așa trebuia pusă pbl „aurului verde” !!Nu cum au făcut nomenclaturiștii și securiștii FSN-isti,cu gândul doar la bani.Nu-i mai satura dracul !Noroc cu câteva costiinte superioare și o opoziție firava…Normalitatea a devenit excepție într-o țară de imbecili !

  • Tanase spune:

    Bravo domnule Apostoliceanu! E bine să fie mai mulți asemenea dumneavoastră.

  • ALGADO spune:

    Azi dimineața am întors autoturismul la sfârșitul străzi zamfiresti și chiar acolo in dreptul unde vrea sa facă acest parc era o căprioară .Deci in zona mai putem admira încă animale sălbatice ,va rog nu ii mai lăsați cu ATV-utile puneți-i la respect chiar dacă este proprietar.

  • Prometeu spune:

    Cred ca Pădurea Trivale trebuie lasata în forma actuala, cu intervenții doar pe zona parc și gradina zoo.
    Propuneri:
    1) Zona parc actuala Palatul Copiilor -Schit trebuie cosmetizata, lac de acumulare din zona locului de joaca cu fantana arteziana și permisa folosirea barcutelor/salupelor cu telecomanda, adică alea de jucarie, amenajata aleea paralela cu drumul prin înființarea oe zonele existente de mici terenuri de sport multifuncționale și un teren de tenis de câmp unde este iarna patinoarul sau tot unul multifuncțional.
    2) Terenul de fotbal din pădure, zona de sus dreapta cum urci dinspre Palatul Copiilor, daca are proprietăți sa fie expropriat, luat și de la vreun club sportiv, cumpărat dacă a fost achiziționat și în evidenta Primăriei Pitești. Făcut acolo, pe locul ce candva era stadion, un complex sportiv cu terenuri de tenis de câmp, zona de antrenament arte martiale cu logistica necesara și o mica terasa unde muzica sa fie interzisa.
    3) La Gradina Zoologica noi investitii, extindere în pădure dar nu ca să le ținem tot asa pe bietele animalule, făcut ceva cu fonduri europene prin pădure, cu camere video și poduri suspendate ca să vezi exponatele vii mai bine și cu programare, nu ca de 1 iunie cand tot orașul e pe ele. Deplasarea sa fie cu masinute electrice cu 2-6 locuri mai adânc in padure și în rest, ca acum, doar pe jos.
    Refăcute aleile toate cu altceva, asfaltul ala e oribil.

    Cat privește proiectul d-lui patron, un dobitoc parvenit.
    Cat privește reacția consilierului local, LAUDABILA.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3