930 x122 grota rece

aviz de oportunitate

Pitești. Un cunoscut afacerist din domeniul hotelier vrea să construiască în Pădurea Trivale

Pitești. Un cunoscut afacerist din domeniul hotelier vrea să construiască în Pădurea Trivale

Citiți și: S-a întâmplat în Parcul Trivale! Tânăr dubios descoperit cu potențiale substanțe ilegale

Un proiect pe cât de controversat, pe atât de „curajos” se află pe ordinea de zi a ședinței Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și Urbanism de luni, 8 mai.

Aproape 3000 de mp, scoși din fondul forestier

Un cunoscut afacerist piteștean, care are, printre altele, investiții în domeniul imobiliar, cere obținerea Avizului de oportunitate pentru „Scoaterea din fondul forestier și aprobare PUZ pentru înființare complex de agrement”.

Citiți și: Un subiect delicat și sensibil pentru piteșteni: Ce se întâmplă cu Pădurea Trivale

Conform documentelor oficiale intrate în posesia ePitești, este vorba despre un teren ce se află atât în intravilanul, cât și în extravilanul municipiului Pitești, în Pădurea Trivale. Zona este cuprinsă, mai exact, între străzile Grigorești și Zamfirești.

Afaceristul vrea să construiască într-o zonă de pădure parc cu valoare peisagistică. Astfel, se propune  „scoaterea definitivă din fondul forestier a suprafeței de 2798,00 mp, fără defrișare cu compensare echivalentă ca suprafață și bonitate, introducerea în intravilan și reglementare urbanistică prin PUZ.”

Ce vrea să construiască în Pădurea Trivale

Omul de afaceri piteștean vrea să amenajeze un complex de agrement. Acesta propune, printre altele, o structură destinată activităților de agrement, un foișor, zone de relaxare, tiroliană sau trasee de diferite dificultăți, amenajări specifice parcurilor de aventură în natură.

Pe teren s-ar intra de pe un drum privat ce aparține aceluiași afacerist. De altfel, pe terenurile de pe care se va face accesul există o parcare și omul de afaceri promite că va realiza încă una pentru a nu fi probleme cu mașinile celor care ar urma să viziteze viitorul complex de agrement.

Semnal de alarmă: Se va deschide o cutie a Pandorei! Interesele sunt foarte mari

Sunt afirmațiile făcute de Sorin Apostoliceanu, într-o postare publică pe pagina sa de Facebook.

„Pe hârtie proiectul poate părea oportun pentru cetățenii din Pitești și numai pentru că se dorește amenajarea unui complex de agrement. (…)

Dacă nu vă dați seama ce și cum, despre cine este vorba, puteți căuta articole din ziar și postări pe facebook cu o terasă construită ilegal în pădure care a funcționat tot anul trecut în pădure și a fost demontată doar atunci când a venit frigul. Exact despre asta este vorba, și nu numai, că <<așa e în tenis>>, vorba lui Toma Caragiu, întâi construiești și apoi depui acte să iei autorizații, etc, parcă Piteștiul ar fi un sat fără câini….(sau este?).

Vă mai aduceți aminte cum au apărut toate restaurantele prin Herăstrău și alte parcuri din București? Au obținut autorizații pentru un wc și apoi au construit, ca în bancurile cu rușii ce montau piese de frigider și ieșeau mitraliere, restaurante pe suprafețe întinse!

Cred că se va deschide o cutie a Pandorei dacă se va aproba orice fel de astfel de construcție în pădurea Trivale! Interesele sunt foarte mari și transcend limitele frontaliere, și ale Piteștiului, și ale României”.

Întreaga declarație a lui Apostoliceanu, AICI.

555×222 grota rece

Comentarii

Un comentariu

  • ALGADO spune:

    Cunosc zona ,dacă respecta proiectul e bine ,dar a mai făcut o alee pietonala prin pădure spre str. Grigoresti iar acum circula ATV -uri și autoturisme ,făcând un zgomot infernal. Iar când au loc evenimente la local ,blochează strada ZAMFIRESTi cu autoturisme,cu toate ca zice ca are parcare suficientă.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90