New Profesional Consult 930 x 122

arie protejată

Prefect cu tupeu! „Am hotărât să atac hotărârea Primăriei!” Ce vor oamenii pentru Pădurea Trivale

Prefect cu tupeu! „Am hotărât să atac hotărârea Primăriei! Oamenii trebuie întrebați ce vor pentru Pădurea Trivale

Citiți și: S-a întâmplat în Parcul Trivale! Tânăr dubios descoperit cu potențiale substanțe ilegale

În această după amiază, prefectul județului Argeș, Radu Perianu, a susținut o conferință de presă la sediul Instituției Prefectului (în sediul BNR Pitești).

Citiți și: Un subiect delicat și sensibil pentru piteșteni: Ce se întâmplă cu Pădurea Trivale

Primul subiect dezbătut în această întâlnire este unul sensibil pentru piteșteni. Mai ales în ultima perioadă! Este vorba despre Pădurea Trivale!

Dezbaterea acestei teme vine în contextul existenței a unor opinii diferite sau manifestări. Unii susținând că Pădurea Trivale ar trebui să fie Pădure – Parc, iar alții, Arie Protejată.

Mai mult, prefectul subliniază că administrația locală ,,a avut o atitudine ezitantă, o dată, în 2019 a votat pentru arie protejată.

În 2023 a votat din nou consiliul pentru Pădure-Parc”, fiind ,,două chestiuni total diferite, care au iscat foarte multe discuții.

De asemenea, acesta atrage atenția și asupra faptului că de la ,,vârful” administrației locale ,,am avut opoziție (n.r. decizii contrare): <<Recunosc că habar nu aveam ce înseamnă!>>”.

Amănunte despre subiect, AICI: – Gentea declara în 2019 că vrea ca Pădurea Trivale să fie arie protejată! Acum s-a sucit!  

Reamintim că în ședința de Consiliu Local al Municipiului Pitești din data de 31.08.2023 s-a votat, cu majoritate de voturi, proiectul privind transformarea unei suprafețe de 160 de ha din Pădurea Trivale în Pădure – Parc, prin preluarea din domeniul public al statului și din administrarea Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva în domeniul public al municipiului Pitești și în administrarea Consiliului Local al Municipiului Pitești.

Mai multe detalii despre acest subiect, în materialul publicat de ePitești, AICI: – Pitești. „Cinic”: Pădurea Trivale se transformă în pădure-parc”

,,Trebuie să întrebăm și oamenii! Trebuie să întrebăm și cetățenii!”

Având în vedere controversele existente cu privire la acest subiect ,,arzător”, Prefectul Radu Perianu este de părere că problema trebuie mult mai aprofundată.

Soluția acestuia este tratarea subiectului în discuții directe cu oamenii, în baza unor argumente pro și contra pentru fiecare dintre cele două variante.

Astfel, prefectul declară că a decis să atace hotărârea de Consiliu Local: ,,Consider că această atacare a hotărârii de Consiliu Local dă ocazia a respectării procedurii transparenței decizionale (…).”

Concret, prefectul dorește implicarea directă a cetățenilor pentru luarea celei mai corecte decizii cu privire la viitorul Pădurii Trivale, ce ocupă ,,unul din primele locuri în ceea ce privește interesul piteștenilor”.

Declarația integrală a Prefectului Radu Perianu poate fi urmărită AICI:

555×222 grota rece

Comentarii

3 comentarii

  • andrei spune:

    Tipic liberal:….

  • Moraru spune:

    Un …dacă era decizia pnl era cea mai buna varianta. Dar doar asa sa taeaganw termenul și sa nu se facă nimic. Pana acum nu a ieșit sa se consulte populația, pe vremea pnl. Tote deciziile pnl erau bune dara consultare. Doar ambiții prostești, op9litice

  • arno spune:

    foarte bine, distrug astia natura cu totul, un specimen il avem mai sus in comentarii..

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90