Donaris 930 x 122

cl pitesti

Pitești. „Cinic”: Pădurea Trivale se transformă în pădure-parc

Pitești. „Cinic”: Pădurea Trivale se transformă în pădure-parc

Citiți și: S-a întâmplat în Parcul Trivale! Tânăr dubios descoperit cu potențiale substanțe ilegale

Consiliul Local al Municipiului Pitești a votat în urmă cu puțin, cu majoritate de voturi, proiectul privind  transformarea unei suprafețe de 160 de ha din Pădurea Trivale în pădure-parc, prin preluarea din domeniul public al statului și din administrarea Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva în domeniul public al municipiului Pitești și în administrarea Consiliului Local al Municipiului Pitești.

 

Citiți și: Exclusiv. Controversele investiției lui Mario Păun, lângă Brătianu: „Facem orice!”

Dezbaterile pe marginea subiectului au fost intense și au durat aproximativ 2 ore.

S-au spus vorbe grele, s-au încins spiritele și, pe alocuri, au fost și atacuri la persoană.

În tot acest timp, mulți dintre inițiatorii proiectului Tiberiu Irimia, Gelu Tofan, Ana Stan (PNL), Dumitru Tudosoiu, Radu Bănică, Cătălin Costescu, Dan Mihai Dumitrescu, Cornel Ionică, Ion Matei, Dragoș Andrei Șerb, Robert Tudorache (PSD) Sorina Marilena Coman și Dănuț Dinu (PMP) și primarul Cristian Gentea au susținut avantajele acestei decizii.

Pe de altă parte, consilieri PNL precum Sorin Apostoliceanu, Mihai Coteț sau Răzvan Șerbănoiu au militat pentru arie naturală protejată.

Întreaga dezbatere poate fi urmărită în link-ul video de mai jos, de la 1h și 56 min:

https://www.youtube.com/watch?v=IFP4Vx9Gfu8

 

De precizat că în prezent statul român mai are 335 de hectare din Pădurea Trivale. Restul se află în proprietate privată.

Din cei peste 330 de hectare, 160 vor urma, odată cu votarea proiectului, să fie supus unui proces în vederea transformării în pădure – parc. Celelalte 175 de hectare ar urma să devină arie protejată, au dat asigurări reprezentanții municipalității.

Informații suplimentare pe marginea subiectului, ce anume ar presupune pădure – parc, dar și arie protejată puteți citi  AICI și  AICI

De precizat este și faptul că în 2019 edilul Cristian Gentea milita pentru declararea Pădurii Trivale arie protejată. De ce s-a răzgândit între timp, aflați AICI.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

2 comentarii

  • DA spune:

    Dar cea de stat se transforma in pădure parc accesibila oricărei persoane ,aici a greșit primăria ,nu poți să-l obligi pe d-l Popescu de la Rehoma sa primească și persoane fără banii ,pe valea ZAMFIRESTi e sărbătoare se plimba cu trenulețul.Pădure parc inseama acces fără restricție cum este la Dâmbovicioara ,cred ca și sensei Cracalia avea pădure privată,atenționați privați ca ei rămân in zona protejata așa e corect.

  • Andrei spune:

    Da normal ca sa faca smecherii bani si sa taie arborii, din lacomia de bani oameni distrug tot natura, vietii. Candva Pitestiul era un oras verde, acum a devenit un oras al betoanelor iar parcurile sunt pline de pamant golas s-au cu iarba semiuscata, si cu pomi tunsi pana la trunchi ca apoi sa se usuce.
    Faptele noastre ne duc spre razboi, e haos peste tot, genocidul din ucraina va veni si la noi, pentru ca anii de pace nu am stiut sa-i folosim decat spre locamia de bani si averi, iar razboiul arde tot pe unde trece. Ucraina si Romania devin ruina Europei pentru ca aici au trait si traiesc cei mai corupti oameni, doua tari foarte bogate in resurse naturale dar populate de oameni foarte lacomi, in special cand ajung in functii de conducere. Dezastru e la usa.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90