HerasMed (930 x 122 px)

arie protejată

Pitești. 99%, o parte din Pădurea Trivale va fi pădure-parc

Pitești. 99%, o parte din Pădurea Trivale va fi pădure-parc

Citiți și: Pădurea Trivale, noua țintă a hoților!

Așa cum v-am anunțat, la Primăria Pitești a avut loc o conferință de presă, iar printre temele aduse în discuție, a fost și trecere unei suprafețe de 160 de ha din domeniul statului în cel al municipiului Pitești.

Un proiect în acest sens va fi supus votului în ședința de azi, de la ora 15, pentru ca suprafața respectivă să fie transformată în pădure-parc.

Citiți și: Copilărie uitată și regăsită pe Trivale. Se poate și în 2024

„13 consilieri locali au inițiat un proiect prin care solicităm transmiterea unei suprafețe de 160 de ha pentru realizarea de pădure-parc.

Vom aviza 175 de ha care rămân pentru arie protejată. Sunt convins că toată lumea, și cei care contestă proiectul, avem în cap același lucru – să protejăm.

Cine spune că Gentea împarte pădurea și se vor face vile și blocuri… Ca de obicei, mă atacă.

Nu vom putea face pe această suprafață în pădure-parc decât ce zice legea: bănci, iluminat, toalete, construcții din lemn cu suprafața maximă de 15 mp. Atât, nimic mai mult.

Pitești. 99%, o parte din Pădurea Trivale va fi pădure-parc

Nu poate fi supusă retrocedării (n.r. pădure-parc). La arie protejată se pot face retrocedări.

Practic, nu facem altceva decât să realizăm activități de recreere.

Poate nu sunt bine informați (n.r. oamenii), poate e și vina noastră că nu am ieșit mai puternic să informăm.

Se întâmplă și în alte orașe din țară care au făcut demersuri și au implementat: 144 de ha în Suceava, Timișoara 513 ha, Buzău 177, Vâlcea – 46 ha, Călimănești – 20 ha” – a spus Gentea în conferința de presă.

Și șeful Ocolului Silvic Pitești, Sorin Balaș a explicat avantajele unei păduri-parc. Acesta a pus accent pe faptul că o pădure-parc ar veni în avantajul locuitorilor.

Sorin Balaș, șeful Ocolului Silvic Pitești

Potrivit viceprimarului Gelu Tofan, zona de pădure – parc ar urma să fie amenajată începând de la: „Pădurea Trivale, așa cum o știm, spre străzile Ion Minulescu – Antim Ivireanu, Labiș – până la Grădina Zoologică – aici vor fi 9 km de piste pentru biciclete (…) Pădure – parc se adresează oamenilor! (…)

Nu putem lua bani europeni decât dacă avem proprietate”, a explicat Tofan.

„Am o hotărâre a ADR-SUD Muntenia prin care avem alocată 8.900.000 de euro, a doua sumă din regiunea Sud Muntenia după Ploiești, pentru 6.5 ha cu care pornisem inițial.

Prin ghidurile care sunt în dezbatere acum (n.r. pe fonduri europene), municipiul poate să atrapa până la 148 mil euro”, a mai adăugat și Gentea.

Subiectul, pe larg, AICI:

https://www.youtube.com/watch?v=sI1GdCLkcPg

555×222  MAIA
New Profesional Consult 570×90