NOR CURIER 930X122

pădurea trivale

Exclusiv. În Pădurea Trivale poți să faci ce vrei fără nicio autorizație!

Exclusiv. În Pădurea Trivale poți să faci ce vrei fără nicio autorizație!

Citiți și: S-a întâmplat în Parcul Trivale! Tânăr dubios descoperit cu potențiale substanțe ilegale

Se complică și mai mult lucrurile în ceea ce privește complexul de agrement pe care patronul de la Rehoma vrea să îl construiască pe un teren privat din Pădurea Trivale.

Astăzi, în ședința Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și Urbanism, unul din proiecte făcea referire la obținerea avizului de oportunitate pentru „Scoaterea din fondul forestier (a suprafeței de 2798,00 mp) și aprobare PUZ pentru înființare complex de agrement” pe terenul în suprafață totală de 89181,00 mp.

Citiți și: Un subiect delicat și sensibil pentru piteșteni: Ce se întâmplă cu Pădurea Trivale

Propunerea a fost retrasă de primarul Cristian Gentea, nu înainte de a exista mai multe discuții pe marginea subiectului.

Nereguli pe bandă rulantă

DECLARAȚII ÎN EXCLUSIVITATE PENTRU EPITEȘTI

Principala problemă semnalată în cadrul ședinței a fost cu privire la o locație de evenimente pe care patronul de la Rehoma ar fi amenajat-o (din nou) în Pădurea Trivale.

Acest lucru s-a întâmplat și anul trecut, la momentul respectiv neexistând o autorizație în acest sens. Atunci, Poliția Locală a sancționat neregula.

„A venit o doamnă, vecină cu locația respectivă, și a spus tot felul de nereguli care se întâmplă acolo.

Zgomote, cum s-a făcut drumul anul trecut și au venit tot felul de basculante cu pietre. Doamna ne-a spus că, în continuare, restaurantul este montat acolo.  Cel care a fost anul trecut amendat de Poliție.

Detalii despre drumul despre care s-a vorbit în ședință, AICI – „Bomba” din Pădurea Trivale! Apostoliceanu aruncă totul în aer

Sper că domnul primar, care era în sală, să se autosesizeze și să trimită din nou Poliția Locală pentru că acum trebuie direct dosar penal dacă au făcut fără autorizație”, a spus Sorin Apostoliceanu (PNL), în exclusivitate pentru ePitești.

„Bomboana de pe coliva Pădurii Trivale”

DECLARAȚII ÎN EXCLUSIVITATE PENTRU EPITEȘTI

„Noi, cei ce eram prezenți la ședința respectivă ca să votăm… Dacă votam sau nu, în sfârșit, ni se prezenta că vor să facă. Ei deja au făcut.

Și, bomboana de pe coliva Pădurii, să zic așa, doamna arhitectă (n.r. a afaceristului) a prezentat un aviz de la Garda de Mediu prin care ei au solicitat să se transforme pădurea lor în pădure-parc.

Nu ne-au prezentat studiul, nu ne-au prezentat absolut nimic. Doar un aviz de la Garda de Mediu prin care le spunea că pot face pădure-parc.

Și, surpriză!

Acolo puteau să facă 10-20 de căsuțe de lemn de 15 mp fiecare. Doamna (n.r. arhitectul patronului de la Rehoma) a susținut sus și tare că le poate face fără autorizație. 

Nici domnul primar nu prea a înțeles foarte bine despre ce este vorba, ne-am certat un pic în ședință până i-am explicat și a vorbit și dânsul cu doamna arhitectă (n.r. a municipalității).

A rămas că verifică dacă se pot ridica sau nu fără autorizație (n.r. căsuțele).

Deci erau desenate pe planșă și doamna arhitectă trecea repede peste planșă, să nu se vadă.

Am întrebat ce este cu ele și mi-a spus că <<Am primit aviz de la Garda de Mediu, putem să le facem fără autorizație de construire>>.

Vă dați seama…15 mp căsuța… Să le facă fără autorizație în mijlocul pădurii, exact acolo, pe drum, unde se duceau ei, la acel restaurant.

La fel, niște pistoale desenate pe acolo, vor să facă de împușcături prin pădure, să facă tiroliene, liane prin copaci.

În fine…”, explică Apostoliceanu pentru publicația noastră.

Exclusiv. În Pădurea Trivale poți să faci ce vrei fără nicio autorizație!

„Poți să faci ce vrei fără nicio autorizație!”

„Acum înțeleg și eu de ce anumiți consilieri, Primăria Pitești insistă ca Pădurea Trivale să se facă pădure-parc, să nu fie arie protejată de interes național, cum am propus și eu, și mai mulți colegi și a ajuns la Ministerul Mediului, și vor să retragă acea propunere cei de Primărie.

Din câte se vede, în pădure-parc poți să faci ce vrei tu, poți să construiești orice fără nicio autorizație, e foarte clar!

Sper să mă înșel, totuși!

Apoi, bineînțeles, și ceilalți domni arhitecți (n.r. ai Primăriei Pitești) au spus că nu este clar ce se face acolo, nu au venit cu actele în permanență”.

Muzică și petreceri în Pădurea Trivale

Nu este clar încă dacă pentru locația de evenimente despre care Apostoliceanu vorbește există sau nu o autorizație.

Consilierul local este însă categoric: nu va accepta nereguli. Nici în ceea ce privește localul, nici construirea în Pădurea Trivale.

Cert este că și piteștenii au semnalat că se dau petreceri la o locație din Pădurea Trivale.

Iată ce a comentat un cititor la unul dintre materialele ePitești pe marginea subiectului:

DECLARAȚII ÎN EXCLUSIVITATE PENTRU EPITEȘTI

„I-am spus și domnului primar, sper să se sesizeze Poliția Locală, să dea din nou amendă.

A spus vecina dânșilor că deja sunt botezuri acolo și că au pus la loc cortul. Nu știu, n-am fost, nu am văzut.

Am înțeles că mai mulți cetățeni au scris și la articolul dumneavoastră (detalii, AICI) că deja e muzică acolo și sunt petreceri.

Deci vă dați seama ce lipsă de bun simț! Ei vor în continuare ceva ilegal. E ceva construit, de care beneficiază, vor acum să ne păcălească pe noi să facă acolo.

Până la urmă, domnul primar, cu chiu-cu vai, a retras de pe ordinea de zi acest proiect. Să revină cu un studiu cu ce au făcut acolo.

Doamna arhitect (a municipiului) a rămas să ne explice dacă se pot construi acolo acele căsuțe prin pădure fără autorizație de la Primărie, doar cu aviz de la Garda de Mediu.

Eu unul refuz să cred așa ceva! Ar însemna că trăim chiar într-o țară total aiurea”, încheie Sorin Apostoliceanu, consilier municipal.

Exclusiv. În Pădurea Trivale poți să faci ce vrei fără nicio autorizație!

Vă amintim că patronul de la Rehoma vrea să realizeze pe un teren privat complexul de agrement.

Concret, proiectul complexului de agrement ar trebui să cuprindă: structură modulară destinată găzduirii activităților de loisir, un foișor, locuri de odihnă și relaxare, amenajări specifice parcurilor de aventură în natură (tiroliană, trasee de diferite dificultăți – platforme, scări, podețe din lemn, etc.).

Pe de altă parte, detalii despre așa-zisa alee pietonală, în realitate un drum în toată regula, dar pentru care se cerea acum acord din partea municipalității, puteți (re)citi AICI – „Bomba” din Pădurea Trivale! Apostoliceanu aruncă totul în aer

De asemenea, informații pe marginea subiectului și AICI – Pitești. Un cunoscut afacerist din domeniul hotelier vrea să construiască în Pădurea Trivale

Eco moto 555×222

Comentarii

2 comentarii

  • Vasilescu spune:

    In Pitești banu contează, și normal că, se construieste fără autorizație, nu se respecta distanță dintre case, nu sunt drumuri de acces, se fac case sau alte construcții unde sunt zone verzi, sau pur și simplu pe câmpuri, fara să zică cineva ceva, banu sa iasă.
    Primăria tace și face banu.
    Cresc taxele sa mai facă Primăria bani, amărâții nu au bani.
    Protejează șmecherii din Pitești, sunt consilieri care au afaceri în construcții.
    S-a dezvoltat în oraș o cloaca de smecherii sustinuti de Primar (și Consilierii lui).
    Trăiască Primarul Semafor și Smecherii lui.
    DNA și Autoritatile dorm in post….!!!

  • DA spune:

    Dar varianta gavana,gradina zoo. Cine a făcut-o pentru cine? Nu era tot zona protejata, cineva din administrația primarului penal a avut interes, Acum la fel cineva vrea sa profite de împrejurimi, sa cumpere terenuri ieftine și sa le facă publicitate și automat sa crească valoarea terenurilor. Apropo eu pe varianta am mers de doua ori mi se pare aiurea, nici o facilitate vezi una doua auto în rest dictamai casoaie.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90