EcoMoto 930×122

sorin apostoliceanu

Apostoliceanu, despre traficul din oraș: Semafoarele cu buton sunt foarte, foarte bune!

Apostoliceanu, despre traficul din oraș: Semafoarele cu buton sunt foarte, foarte bune!

Citiți și: Politician cunoscut, despre ePitești: „Au cele mai multe vizualizări, deci se poate!”

Sorin Apostoliceanu, consilier local, fost viceprimar al municipiului Pitești, o perioadă având și atribuții de primar, face mai multe precizări cu privire la câteva proiecte care sunt în derulare în această perioadă în oraș. Vorbește despre traficul din oraș, despre semafoare.

Declarații în EXCLUSIVITATE pentru ePitești:

Citiți și: EXCLUSIV/Pitești. Patronul de la Rehoma, de neoprit! Decizie cu tupeu pentru a construi în Pădurea Trivale

Apostoliceanu, despre traficul din oraș

Apostoliceanu, despre traficul din oraș: Semafoarele cu buton sunt foarte, foarte bune!

„Am văzut astăzi o luare de poziție referitoare la proiectul de management al traficului. Cred că ar trebui să aduc niste lămuriri pentru că, voalat, se dă vina și pe mine.

Proiectul este foarte benefic, sunt bani europeni, dar unitatea inteligentă care va fluidiza traficul nu este încă funcțională. Nu știu de ce, o să cer și eu detalii la ședința de Consiliu Local. Proiectul avea termen de finalizare anul trecut, cum s-a ajuns aici, chiar nu știu.

Trecerile de pietoni cu buton (n.r. semafoarele) sunt clar foarte, foarte bune. Este un proiect lucrat și de mine împreună cu colegii din Primărie de la departamentul de Fonduri europene, împreună cu Direcția Tehnică – unde este același director și acum, am mers cu poliția la toate aceste locații, și ei (n.r. polițiștii) au fost de acord.

„Când traficul va fi analizat și se vor lua decizii în timp real vor fi și beneficii, până atunci așteptăm”

Studiile de trafic și soluțiile au fost realizate de firme specializate, autorizate, cu experiență și cu multe astfel de lucrări în toată țara și nu numai. Când traficul va fi analizat și se vor lua decizii în timp real vor fi și beneficii, până atunci așteptăm.

Am pus umărul și la multe alte proiecte pe fonduri europene: autobuzele electrice, bazin, incubator afaceri, stații de autobuz, piste de biciclete, stații încărcare, etc. Cam la absolut tot ce se implementeaza în aceste zile în Pitești, dar doar la contractele de finanțare. 

Toate contractele de finantare au fost semnate înainte să plec din Primărie, adică banii au intrat la noi, nu mai rămânea decât să fie cheltuiți benefic. La proiectul cu autobuzele electrice am lucrat împreună cu colegii din Primărie, cei de la departamentul de fonduri europene și nu numai, ca de altfel la toate proiectele pe fonduri europene. Am obținut finanțarea și apoi licitația a făcut-o Ministerul Dezvoltării.

 N-am văzut vreo postare în care să se spună: <<Proiectul a fost făcut de vechea conducere din Primărie, unde era și Apostoliceanu>> nici nu aveam nevoie de așa ceva, în schimb am văzut postări cu poze în autobuze și merite asumate.

Am lucrat la aproape toate proiectele care se implementează în aceste zile în oraș!

Nu e normal să dai vina pe alții când ceva merge mai greu și să îți asumi în schimb toate meritele la restul de proiecte. Repet, am lucrat la aproape toate proiectele care se implementează în aceste zile în oraș. La contractele de finanțare am ajutat și eu să vină zeci de milioane de euro la Pitești, am fost la multe întâlniri la ADR-Sud Muntenia, la Guvern, am negociat efectiv sumele de pe axa 4, etc. 

De ce nu s-au dus la bun sfârșit în 3 ani, nu mai știu, dar o să întreb la următoarea ședință. Dar nu este normal ca atunci când nu merge ceva să dai vina pe alții și în schimb să îți asumi meritele la absolut tot”, spune Sorin Apostoliceanu.

555×222 grota rece

Comentarii

4 comentarii

  • Georgică spune:

    Ați făcut rahatul praf cu semafoarele !

  • Vasilescu spune:

    Să îți pui un semafor și la tine pe stradă !

  • D C spune:

    Sa nu ieșit din casa dacă nu ai semafor domnul Apostoliceanu !!!

  • Vasile Ivascu spune:

    Semafoarele în unele locuri sunt bune dar sunt cam multe. Important este ca participanții la trafic să fie mai bine educați, lucru care din păcate lasă de dorit cam mult. Cred că ar trebui ca poliția să urmărească în perioadele de aglomerație cum sunt respectate culorile semaforului și sancționeze, după caz, numai așa se vor respecta pe viitor culorile semaforului.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90