SMART KIDS 930X122

sorin apostoliceanu

Pitești. Apostoliceanu, acuzații extrem la grave la adresa firmei care realizează noul PUG!

Reprezentații firmei: „Casele de pe Nicolae Bălcescu se pot dărâma și se pot expropria de către Primărie!”

Citiți și: „Pur și simplu v-au călcat în picioare!”

În contextul afirmațiilor pe care le-a făcut ieri, după-masă, în CL Pitești, publicația noastră a luat legatura Sorin Apostoliceanu, consilier din partea PNL Pitești, pentru a clarifica situația privind noul PUG al orașului.

Iată ce ne-a declarat aceasta cu puțin timp în urmă:

ePitești.ro: Bună ziua, domnule Apostoliceanu!

Citiți și: Apostoliceanu nu se lasă și vrea arie protejată: Ce căutăm cu buldozerele în pădure?

Ați făcut anumite declarații în ședința Consiliului Local din cadrul Primăriei Pitești, de ieri, 27 octombrie, cu privire la anumite construcții ce s-ar putea construi în padurea Trivale.

Ne puteți detalia ce ați vrut să spuneți, vă rugăm? (Subiectul pe larg, AICI – Apostoliceanu, declarație GRAVĂ: „Se vor face case în Pădurea Trivale!”)

Apostoliceanu: Bună ziua! Într-adevăr, în ședința de CL am solicitat documentația realizată până în acest moment de către firma care lucrează la noul PUG al Piteștiului. (N.R: Este vorba despre firma Areal Design SRL cu sediu în Târgoviște, alte detalii, AICI)

Am avut marți o ședință la Sala Mare a Primăriei unde au participat reprezentanții firmei respective, consilieri locali, domnul primar și mai mulți angajați ai Primăriei, doamna arhitect, de la juridic, patrimoniu, etc.

ÎNTÂLNIRE

Ședința a avut ca subiect stabilirea limitei intravilanului Municipiului Pitești, inclusiv modul cum va fi trecută suprafața pădurii Trivale în noul PUG, în intravilan sau extravilan.

Și la respectiva ședință am aflat că în pădurea Trivale sunt mai multe suprafețe care sunt în intravilan și au fost scoase din regimul silvic unde se vor construi case, blocuri, etc.

Din câte am înțeles, au început deja să construiască acolo fără autorizație de construire, dar probabil Poliția Locală va verifica acest aspect.

Menționez că aceste modificări, aceste scoateri din regimul silvic, sunt făcute cu mult timp înainte, în perioada 2018 – 2012.

Am întrebat pe cei care realizează PUG-ul dacă există vreo posibilitate legală să putem repara aceste greșeli, dar răspunsul a fost pe lângă subiect și fără vreo exprimare clară.

A repetat și domnul primar întrebarea mea, dar nici dânsului nu i s-a răspuns.

REPREZENTANȚII FIRMEI

Cei doi reprezentanți ai firmei care realizează PUG-ul nu au putut să ne prezinte foarte clar noua limită a intravilanului propusă pentru avizare.

De altfel, în documentația prezentată pe ecran, pentru că nu am avut acces la alte informații, am găsit foarte multe lucruri, să le spunem, destul de îngrijorătoare.

DISCUȚII PE TEMA CASELOR DE PE  BULEVARDUL NICOLAE BĂLCESCU

De exemplu, pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, între cinematograful Lumina și blocurile turn, L-urile, unde acum sunt case cu unul sau două etaje, unele dintre ele construite chiar lângă stradă, se propune o zonă cu blocuri de P+8 etaje.

Reprezentanta firmei a zis că acele case se pot dărâma, se pot expropria de către Primărie. Dar noi nu vrem să fim precum Ceaușescu, cum bine a punctat domnul Răzvan Șerbănoiu.

De asemenea, lângă Ștrand, pe zona unde sunt sediul ADP și serele celor de la SALPITFLOR GREEN, societățile Primăriei, se propun blocuri de P+14.

DRUM DE 40 DE METRI

În Turcești, unde sunt de asemenea construite case, se propune un drum de 40 de metri! Asta însemnând ca majoritatea caselor să fie dărâmate!

Sunt curios ce părere au piteștenii care au construit case, atât pe Nicolae Bălcescu, în ștrand, în Turcești, etc, că vor trebui să își dărâme casele și să se mute.

Doamna arhitect de la Primăria Pitești a spus răspicat că a primit documentația în ziua respectivă, nu a avut timp să o parcurgă și a spus că vor mai urma și alte ședințe în care să putem discuta propunerile.

Din păcate, ședința respectivă a durat o oră și nu am putut să verificăm toate detaliile.

APOSTOLICEANU ESTE LINIȘTIT, TOTUȘI

Sunt totuși liniștit că asemenea aberații nu vor fi puse în practică pentru că în ședința respectivă, la toate problemele ridicate, construcții în pădurea Trivale, blocuri între case, etc, atât domnul primar, cât și ceilalti consilieri locali prezenți, domnul Răzvan Șerbănoiu, domnul Irimia Tiberiu, domnul Tudosoiu Dumitru, au fost de acord cu problemele sesizate de mine și au avut fiecare intervenții în care au ridicat aceleași probleme sau au ridicat altele.

De aceea am solicitat documentația propusă, să ne putem informa și să putem informa și piteștenii cu privire la modificările PUG-ului pentru că e vorba de viața noastră, a tuturor celor care locuim în acest oraș, încheie consilierul local Sorin Apostoliceanu.

 

555×222 grota rece

Comentarii

5 comentarii

  • Cristian spune:

    Aceasta firma capusa si incompetrnta a realizat si traseul centurii de vest a Pitestiului, ce urmeaza za taie padurea Trivale in doua, in dreptul gradinii zoologice si apoi sa distruga zeci de case din zona Smeura. Nu zice nimeni ca nu e utila centura de nord, dar, nu distrugi padurea si nu diatrugi munca de o viata a oamneilor. Cine plateste despagubirile? Primaria? Banii de la primarie de ude vin, nu cumva de la noi toti prin taxe si impozite?

  • Alex spune:

    Ești incredibil.., din aceasta cauza la noi nu se face nimic., este o problema Generala , nu se fac investiții .., autostrăzi și alte lucrări majore pentru ca ne uitam in gura unora ce nu au facut nimic toată viața lor ., bat Campi cu gratie despre păduri ,șoareci ., gândaci sau alte lăcuste ,etc ce trebuie protejate .Orice varianta de centura ocolitoare este f benefică pt oraș -, dezvolta si ne scoate încet încet din aerul de cătun provincial .

    Si da , despăgubirile vin de la bugetul de stat., – orice oportunitate de a crea un inel de autostrada in jurul orașului este mina de aur la acest moment . – mai ales cand îl faci pe bani europeni / buget de stat .

    Asa sunteți voi astia – nu ati vândut tara către Straini in anii 90-.., ati distrus-o si după ati dat-o pe gratis .., acum va faceți aparitia si aveți alte alea de protejat – tot sa nu se facă investiitii .

    Daca într-adevăr vrei sa protejezi padurea ., du-te si fa de paza in munți ., fii vigilent .., numai bate Campi cu gratie împotriva investițiilor .

    Hai sictir!

  • Mihai spune:

    Coruptie și șpăgari mai mari ca la Pitesti nu exista in România. Peste tot se mai da o șpaga o relație dar la Pitesti totul e politic pe șpaga și relații

  • Sori spune:

    Și unde găsim noul PUG spre consultare? Ce mă bucură este faptul că noii proprietari de cutii de carton (ziduri subțiri de auzit vecinul strănutând la parter și îi răspunde toți vecinii până la etajul 3) nu apucă să mobilizeze tot că sub geam, la 10 metri sapă fundația pentru alt bloc. Parcarea printre pomi inițial, apoi pe unde se poate.

  • Toni spune:

    D-ul consilier spune că acele lucruri nu se vor realiza în această administrație pentru că sunt câțiva din consiliul local împotriva, sunt curios pentru cât timp este facut acest plan urbanistic general pentru următorii 2 ani sau mai mulți, cred ca majoritatea ne dorim o administrație locală mai bună la fiecare 4 ani dar vedem ce ne aduc alegerile dintr-un singur tur așa că la următoarele alegeri vom avea ca opțiuni ceva de genul Ciucă sau Ciolacu ce draq vom face vom intreba in ședințele de consiliu cum putem modifica o mårșăvie comisă cu câtiva ani in urmă si nu se va răspunde la intrebare pentru că stim când si in ce scop a fost făcută. Asemenea consilieri sa tot aibe orașele din Ruanda si Olanda dar se pare că acolo nu prea sunt votați și candidează la Pitești.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3