930 x122 grota rece

achiziţie

Exclusiv. E gata! Câți bani dă Primăria pe Închisoarea Pitești. Toate detaliile tranzacției doar pe ePitești

Update, 8 august: Exclusiv. E gata! Câți bani dă Primăria pe Închisoarea Pitești. Toate detaliile tranzacției doar pe ePitești

Citiți și: Gigantul Sephora, postare scandaloasă despre Pitești!

Proiectul a fost votat.

Știrea inițială, 3 august: Comisia de negociere a Consiliului Local Pitești a ajuns la un acord cu firma Conarg pentru achiziția a celor două terenuri și o clădire unde în trecut a existat o parte din Închisoarea Pitești.

Citiți și: „Pur și simplu v-au călcat în picioare!”

Comisia, formată din Sorin Apostoliceanu (PNL), Robert Tudorache (PSD) și Violeta German (USR), a reușit să „scoată” 1.000 de euro din suma cerută inițial de proprietar.

Robert Tudorache

Robert Tudorache

Amintim că firma Conarg voia 500.000 de euro. Evaluatorul a constat, însă, că terenurile și clădirea se ridică la o valoare de 766.000 de euro. Amănunte, AICI.

Sorin Apostoliceanu ne-a explicat în detaliu cum a avut loc negocierea și ce urmează să se întâmple cu imobilul.

Sorin Apostoliceanu

Sorin Apostoliceanu

Iată declarația în exclusivitate pentru ePitești.

Aveau ofertă: 500.000 de euro

„Am fost ieri la negociere împreună cu reprezentantul firmei Conarg și am discutat.

Din păcate, la aceste solicitări ale monumentelor istorice de exprimare a dreptului de preemțiune, proprietarii vin în momentul în care au ofertă pentru respectivul imobil de la altcineva.

Cei de la Conarg ne-au spus foarte clar că ei au ofertă fermă de un anumit investitor care dorea să cumpere exact cu 500.000 de euro, cât ne-au oferit și nouă.

Așa este legislația în vigoare. Trebuie întâi să ne întrebe pe noi și apoi nu au voie să o vândă mai scump decât ne-au oferit nouă.

Au bătut palma! Cu cât cumpără Primăria o parte din fosta Închisoare Pitești

Am tot încercat, cu colegii din comisia de negociere, a fost și domnul Tudorache de la PSD, și doamna German de la USR, am încercat să discutăm cu reprezentantul acestora, am încercat să mai modificăm în jos sumele…

Din păcate, și evaluarea făcută de Primărie a dus undeva la 760 de mii de euro. Deci și ei aveau cunoștință de acest lucru, pentru că s-a votat în Consiliul Local. Și nu am reușit să dăm înapoi decât 1.000 de euro pentru anumite taxe…

Până la urmă, noi  – comisia respectivă, am fost de acord să cumpărăm cu 499.000 de euro (n.r. fără TVA). Cred că, într-adevăr, își face banii.

Strict clădire și teren. Plus, face parte din fosta Închisoare Pitești, cel puțin subsolul sau demisolul încă mai păstrează urmele celulelor din perioada respectivă.

În Consiliul Local am și discutat că putem să facem o colaborare cu cei care au muzeul Fenomenul Închisoarea Pitești din față și, de asemenea, să putem să mutăm și o instituție a Consiliului Local care plătește chirie să stea într-un anumit sediu.

Putem să o punem aici”, a explicat Sorin Apostoliceanu în exclusivitate pentru ePitești.

Probleme cu drumul de acces

„Am mai aflat și de la colegi din Primărie, de la Patrimoniu, și de la reprezentatul firmei, că ar mai fi ceva probleme cu drumul de acces spre această proprietate. Este un drum care este în coproprietare, au părți mai multe firme care vin de dinainte…

Nu cred că este o problemă, acolo este și un bloc cu 6-7 etaje, sunt foarte mulți locatari, nici ei nu ar avea pe unde să intre…

Colegii din Primărie ne-au promis că în perioada următoare, după achiziționare, se va face în așa fel încât și situația aceasta juridică a drumul să fie într-un fel sau alta rezolvată, să putem avea acces.

Valoarea istorică a clădirii, pentru Pitești, este foarte importantă.”, a mai spus Apostoliceanu.

La sfârșitul lunii, la ședința ordinară, procesul verbal de negociere va intra la vot în Consiliul Local.

Cum toată lumea a înțeles importanța acestei clădiri, cu siguranță proiectul va trece fără emoții.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

2 comentarii

  • Cetateanu' Informat spune:

    Din afirmatia dlui Apostoliceanu rezulta ca imobilul nu ar avea acces, ceea ce este total fals. Accesul catre imobil nu este reglementat legal, in sensul ca drumul de acces nu are cadastru, dar asta nu inseamna ca acesta nu exista fizic sau nu este liber circulatiei, sau ca accesul este limitat/ingradit de cineva.
    Sa nu uitam ca in respectiva incinta sunt edificate 2 ansambluri de blocuri, functioneaza mai multe societati comerciale si Muzeul Memorial, se edifica un monument de cult, samd, deci se circul liber si neingradit.

  • R spune:

    Mașina de tocat bani din primarie funcționează perfect

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3