930×122 CAPRA 5

închisoarea pitești

Vestea momentului: Ce se întâmplă cu Închisoarea Pitești

Vestea momentului: Ce se întâmplă cu Închisoarea Pitești

Citiți și: Pitești. Se întâmplă la Închisoarea Pitești!

Ministerul Culturii dorește să înscrie unele foste închisori comuniste în Patrimoniul Mondial UNESCO.

Astfel, acestea vor fi protejate și puse în valoare pentru a fi repere istorice și culturale. Printre ele se află și Închisoarea din Pitești.

Citiți și: Închisoarea Pitești: ,,În politică poți face compromis, până nu te compromiți!”

Ce se întâmplă cu Închisoarea Pitești

Ministerul Culturii a pregătit documentația pentru dosarul de înscriere în Lista Indicativă a României pentru Patrimoniul Mondial UNESCO.

Acest lucru a fost realizat prin intermediul Institutului Național al Patrimoniului și cu sprijinul partenerilor implicați, se arată într-o postare a Ministrului Culturii.

După căderea regimului comunist, mai multe spații din preajma închisorilor au fost transformate în memoriale, muzee și locuri de rugăciune. Același lucru s-a întâmplat și cu clădirile în care deținuții au suferit în timpul regimului comunist.

Închisoarea din Pitești, care a fost transformată într-o fabrică de cărămizi în anii ’80, găzduiește acum un muzeu în Camera 4 Spital. Aici a început, în 1949, experimentul cumplit al reeducării.

Foto arhivă

Eco moto 555×222

Comentarii

2 comentarii

  • Radoo spune:

    ar trebui renovata si facuta pensiune

  • Panaitescu spune:

    Dărâmată și făcut un Mall, cu câteva semafoare. Pe cine m-ai interesează istoria?

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3