NOR CURIER 930X122

deținuți politic

EXPERIMENTUL PITEȘTI: IADUL PE PĂMÂNT. VINO SĂ VEZI!

Experimentul Pitești: Iadul pe pământ. Vino să vezi! Data de 9 martie marchează Ziua Deținuților Politic Anticomuniști din perioada 1944-1989. Cu această ocazie, mâine la Memorialul Închisoarea Pitești va fi Ziua Porților Deschise.

Citiți și: Gigantul Sephora, postare scandaloasă despre Pitești!

“Împreună cu Asociația Foștilor Deținuți Politic din Pitești, la ora 10 vom participa la slujba de pomenire a eroilor din Paraclisul Înălțarea Domnului, în interiorul Memorialului Închisoarea Pitești. Apoi vom merge la Monumentul dedicat Închisorii Pitești, din apropierea Memorialului, pentru o rugăciune în memoria victimelor Fenomenului Pitești.

Citiți și: Festivitate solemnă la Închisoarea Pitești

Între orele 11:30 și 16, Memorialul Închisoarea Pitești va fi deschis pentru vizitare. Intrarea este liberă, iar vizitatorii vor putea explora în detaliu muzeul memorial. Accesul copiilor sub 12 ani nu este permis”, ne informează organizatorii.

Printre altele, publicul va putea vizita camera 4 – spital, cameră în care s-au desfășurat o mare parte a violențelor de neimaginat din Închisoarea Pitești în perioada 1949-1952. Ideea experimentului consta în torturarea sistematică a deținuților de către alți deținuți.

La eveniment vor participa dr. Sergiu Rizescu, fost deținut politic, vicepreședinte al Asociației Foștilor Deținuți Politic din România (AFDPR), Ion Ilie, fost deținut politic și alți membri ai AFDPR Pitești.

Memorialul Închisoarea Pitești este situat pe strada Negru Vodă, la numărul 30, lângă sediul Conarg.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90