EcoMoto 930×122

fenomenul pitești

NOAPTEA MUZEELOR LA MEMORIALUL ÎNCHISOAREA PITEȘTI

Noaptea Muzeelor la Memorialul Închisoarea Pitești. Sâmbătă, 18 mai 2019, în intervalul orar 18-23, în cadrul evenimentului european Noaptea Muzeelor, sunteți așteptați să vizitați Memorialul Închisoarea Pitești.

Citiți și: Vestea momentului: Ce se întâmplă cu Închisoarea Pitești

”Veți putea vizita fosta închisoare Pitești, unde veți descoperi povești cutremurătore despre cum au fost aruncați studenții după gratii de către regimul comunist, ce a însemnat Fenomenul Pitești pentru ei și cum le-a schimbat închisoarea viețile.

La orele 20 și 22 vom începe proiecția filmului documentar Demascarea (în regia lui Nicolae Mărgineanu) în curtea interioară a Memorialului, în aer liber.

Citiți și: Exclusiv. E gata! Câți bani dă Primăria pe Închisoarea Pitești. Toate detaliile tranzacției doar pe ePitești

(…) Magazinul Manuscris va fi deschis și veți putea achiziționa cărți de memorii, studii și albume. Le veți putea lectura chiar în curtea interioară, la un ceai cald, oferit de noi”, transmit organizatorii.

Intrarea este liberă și nu e nevoie de programare. Accesul copiilor sub 12 ani nu este permis.

Memorialul Închisoarea Pitești este situat pe strada Negru Vodă, numărul 30, lângă sediul Conarg.

Închisoarea Pitești este cunoscută pentru desfășurarea în acest loc a Fenomenului cu același nume, o formă de tortură fizică și psihică aplicată studenților între anii 1949 și 1952.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3