930X122 MAIA

fenomenul pitești

NOAPTEA MUZEELOR LA MEMORIALUL ÎNCHISOAREA PITEȘTI

Noaptea Muzeelor la Memorialul Închisoarea Pitești. Sâmbătă, 18 mai 2019, în intervalul orar 18-23, în cadrul evenimentului european Noaptea Muzeelor, sunteți așteptați să vizitați Memorialul Închisoarea Pitești.

Citiți și: NOAPTEA MUZEELOR, ABORDATĂ DIGITAL ANUL ACESTA

”Veți putea vizita fosta închisoare Pitești, unde veți descoperi povești cutremurătore despre cum au fost aruncați studenții după gratii de către regimul comunist, ce a însemnat Fenomenul Pitești pentru ei și cum le-a schimbat închisoarea viețile.

La orele 20 și 22 vom începe proiecția filmului documentar Demascarea (în regia lui Nicolae Mărgineanu) în curtea interioară a Memorialului, în aer liber.

Citiți și: O BUCATĂ DIN ZIDUL BERLINULUI, ADUSĂ ÎN PITEȘTI

(…) Magazinul Manuscris va fi deschis și veți putea achiziționa cărți de memorii, studii și albume. Le veți putea lectura chiar în curtea interioară, la un ceai cald, oferit de noi”, transmit organizatorii.

Intrarea este liberă și nu e nevoie de programare. Accesul copiilor sub 12 ani nu este permis.

Memorialul Închisoarea Pitești este situat pe strada Negru Vodă, numărul 30, lângă sediul Conarg.

Închisoarea Pitești este cunoscută pentru desfășurarea în acest loc a Fenomenului cu același nume, o formă de tortură fizică și psihică aplicată studenților între anii 1949 și 1952.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Donaris 570×90