930×122 CAPRA 5

achiziţie

Închisoarea Pitești, evaluată la 766 de mii €! Proprietarul cerea 500 de mii €

Închisoarea Pitești, evaluată la 766 de mii €! Proprietarul cerea 500 de mii €

Citiți și: Gigantul Sephora, postare scandaloasă despre Pitești!

Raportul de evaluare privind terenuri și clădiri ale SC Conarg SA – unde a fost într-o perioadă și fosta Închisoare Pitești – este gata și va ajunge în această lună în Consiliul Local al municipiului Pitești.

Așa cum v-am informat, Consiliul Local Pitești și-a exprimat prin vot dreptul de preemțiune la achiziționare (întâietate).

Citiți și: Oficial. Ce se întâmplă cu noul stadion al FC Argeș!

Toate detaliile cât și subiectul pe larg, AICI  – Ce se întâmplă cu penitenciarul terorii!

Acum rămâne de văzut la ce sumă se vor înțelege părțile.

Raportul actual realizat de firma autorizată ANEVAR arată o evaluare la suma de 766.000 de euro, adică în jur de 3.790.000 de lei.

Este vorba despre terenuri cu o suprafață totală de 1.932 mp și o clădire cu cinci niveluri (subsol, parter, demisol și două etaje) cu o suprafață desfășurată totală de 1.730 de metri pătrați.

Totuși, în adresa inițială prin care proprietarul înștiința Consiliul Local că vrea să vândă clădirea și terenul din strada Negru Vodă acesta își evalua proprietățile la circa 500.000 de euro.

Informații pe marginea subiectului, AICI– Ce se întâmplă cu penitenciarul terorii!

Închisoarea Pitești, evaluată la 766 de mii €! Proprietarul cerea 500 de mii €

Va fi constituită la nivelul Consiliului Local o comisie de negociere.

În funcție de cum vor decurge negocierile între părți se va decide sau nu achiziționarea.

Dacă nu se va decide achiziționarea de către Consiliul LocaL, atunci terenul și clădirea vor putea fi scoase la vânzare pe piața liberă.

Clădirea în care a funcționat Închisoarea Pitești urmează să fie clasificată de către Ministerul Culturii, ceea ce înseamnă că nu se vor putea face intervenții privind structura și destinația fără un aviz prealabil.

Primarul Cristian Gentea a spus deja că va fi păstrată destinația de muzeu pentru o parte a clădirii, iar o altă parte va fi folosită ca spațiu pentru birouri ale instituțiilor subordonate Primăriei Pitești, pretându-se deja la așa ceva.

SC Alfa Prospect RC SRL din Pitești este firma autorizată ANEVAR care a realizat raportul de evaluare care va ajunge în curând în analiza și la votul consilierilor locali piteșteni.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3