Donaris 930 x 122

europe lab

EVENIMENT LA MEMORIALUL ÎNCHISOAREA PITEȘTI

Eveniment la Memorialul Închisoarea Pitești. În perioada 27-31 iulie 2018, Memorialul Închisoarea Pitești (strada Negru Vodă, nr. 30) va găzdui un eveniment special: „Europe Lab”.

Citiți și: Vestea momentului: Ce se întâmplă cu Închisoarea Pitești

Este un proiect al EU-Russia Civil Society Forum dedicat tinerilor profesioniști din Europa. O oportunitate de schimb de idei, experiențe și de finanțare de proiecte ale societății civile, dar și o ocazie de a aduce în prim-plan importanța unor situri memoriale pentru societate și comunitățile locale.

Platforma Tinerilor Profesioniști „Europe Lab” a luat naștere în Rusia, în regiunea Perm. Forumul European pentru Tinerii Profesioniști „Pilorama Lab” s-a desfășurat la Centrul Memorial al Represiunii Politice „Perm 36” în 2012 și 2013.

Citiți și: Exclusiv. E gata! Câți bani dă Primăria pe Închisoarea Pitești. Toate detaliile tranzacției doar pe ePitești

Ideea care a stat la baza platformei „Pilorama Lab” a fost aceea de a le oferi tinerilor din întreaga Europă posibilitatea de crea o comunitate în care să se abordeze problemele curente ale societății, dar și pentru a-și transfera cunoștințele și experiența în Forumul Civil Internațional „Pilorama“, în vederea restrângerii golurilor dintre generații diferite de profesioniști și a extinderii rețelei de parteneriate existente.

În 2013, principala componentă a „Pilorama Lab” nu a putut fi organizată din cauza retragerii sprijinului noului guvern local. În 2015, ideea forumului a fost relansată, de data aceasta în cadrul Uniunii Europene, și astfel a luat ființă „Europe Lab”.

„Europe Lab” este o rețea de comunicare, de schimb și dezvoltare de inițiative a tinerilor care lucrează în administrația publică, business, ONG-uri, mediul academic și think tanks din Europa și Rusia. Este organizat de EU-Russia Civil Society Forum, în colaborare cu organizații locale.

„Europe Lab” culminează cu un forum anual de 4 zile, care are loc la sfârșitul lunii iulie în diverse țări europene, în locuri însemnate din punct de vedere al memoriei istorice. În 2018, forumul va fi găzduit de Memorialul Închisoarea Pitești, din România.

Anul acesta, pentru a patra oară, tinerii specialiști din peste 10 țări se vor întruni în cadrul forumului „Europe Lab” pentru a relaționa, schimba idei și a căuta soluții pentru probleme curente și pentru a dezvolta inițiative transnaționale. Vor fi conturate patru strategii educaționale în cadrul atelierelor desfășurate, fiecare dintre acestea fiind coordonate de experți și speakeri invitați. Cele mai bune proiecte dezvoltate în timpul forumului vor avea șansa de a primi finanțare.

Cele patru ateliere de anul acesta vor avea următoarele teme:

-povești ale trecutului recurent: memorie istorică, comunități locale, artele spectacolului

-cum poate societatea civilă să contribuie la depășirea conflictelor teritoriale din Europa

-Gender Blenders: gen și diversitate

-inspiratorii societății civile: implementarea educației civice și a drepturilor omului în era crizei democrației.

Alte activități din cadrul “Europe Lab” vor include excursii la Memorial și la alte obiective din Pitești, discuții, interviuri și evenimente precum lansarea de proiecte și cine comunitare.

“Europe Lab” 2018 este organizat de EU-Russia Civil Society Forum, în colaborare cu Memorialul Închisoarea Pitești, și este finanțat de Comisia Europeană.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3