New Profesional Consult 930 x 122

fenomenul pitești

O BUCATĂ DIN ZIDUL BERLINULUI, ADUSĂ ÎN PITEȘTI

Finalul anului 2019 marchează împlinirea a 70 de ani de la debutul Fenomenului Pitești, cea mai violentă represiune a regimului comunist împotriva studenților anticomuniști din România. Cu această ocazie, în Pitești vor fi organizate două evenimente.

Citiți și: Gigantul Sephora, postare scandaloasă despre Pitești!

Mai întâi, în organizarea Primăriei, joi, 14 noiembrie 2019, între orele 11:30 și 14, studenții de la cele două universități piteștene, Universitatea de Stat din Pitești și Universitatea „Constantin Brâncoveanu”, sunt invitați la Centrul Multifuncțional la vizionarea filmului românesc „Între chin și amin”, regizat de Toma Enache și inspirat din Experimentul Pitești.

În deschidere, Constantin Cotimanis va recita versuri din poezia temnițelor comuniste.

Citiți și: Festivitate solemnă la Închisoarea Pitești

Programul zilei dedicate studenților piteșteni va continua cu un nou demers artistic care are la bază mărturiile foștilor deținuți care au reușit să supraviețuiască Experimentului: spectacolul dramatic „Pe ei!”, un proiect susținut de o echipă de actori clujeni. Spectacolul se va desfășura în incinta fostei închisori Pitești, de la ora 18, și va fi urmat de vizitarea muzeului memorial.

Pe 10 decembrie 2019, între orele 16 și 21, la Memorialul Închisoarea Pitești va fi organizat un al doilea eveniment ocazionat de împlinirea a 70 de ani de la debutul Experimentului, dar și cu prilejul împlinirii a 30 de ani de la Revoluția din 1989.

Evenimentul, organizat de Memorialul Închisoarea Pitești, va începe la ora 16 cu o conferință internațională care îl va aduce în prim-plan pe George Cușa, supraviețuitor al Fenomenului Pitești.

De asemenea, un fragment din Zidul Berlinului, martor al represiunii comuniste și, ulterior, al căderii comunismului în Europa, va fi plasat în curtea Memorialului Închisoarea Pitești și va deveni parte din expoziția permanentă în aer liber. Invitați de la Memorialul Zidul Berlinului din Germania vor prezenta detalii despre istoriile berlinezilor legate de existența zidului. Programul complet al evenimentului (click pe imagine pentru mărire): 

Evenimentul se va desfășura la Memorialul Închisoarea Pitești, de pe strada Negru Vodă, nr. 30, într-o zonă special amenajată și ferită de intemperii. Copiii sub 12 ani nu vor putea intra la eveniment, din cauza violenței subiectului.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3