Donaris 930 x 122

fenomenul pitești

FENOMENUL PITEȘTI. SUPRAVIEȚUITORII INFERNULUI

Fenomenul Pitești. Supraviețuitorii infernului. Cea mai dinamică școală de vară dedicată istoriei recente se pregătește să își cunoască participanții la cea de-a șasea sa ediție.

Citiți și: FENOMENUL PITEȘTI: INFERNUL PE PĂMÂNT. VINO SĂ VEZI!

Organizatorii Școlii de Vară „Fenomenul Pitești” anunță deschiderea sesiunii de înscrieri, care se va încheia duminică, 2 iulie 2017. Formularul de înscriere poate fi descărcat de pe site-ul www.istoriecontemporana.ro.

Citiți și: FENOMENUL PITEȘTI: CONCERT „ISTORIC”

În urma procesului de evaluare a răspunsurilor, juriul va alege 15 participanți la cursurile și evenimentele care se vor desfășura între 20 și 24 iulie în Pitești. Cheltuielile legate de transportul, cazarea şi masa participanţilor vor fi suportate de organizatori.

Școala de Vară este un proiect al Centrului de Studii în Istorie Contemporană și al Memorialului Închisoarea Pitești.

Participanții la edițiile trecute s-au bucurat de o atmosferă caldă și prietenoasă, de discuțiile cu personalitățile culturale de excepție care le-au vorbit, de contactul cu supraviețuitorii închisorilor comuniste și de alte evenimente organizate în jurul Școlii de Vară. Și la ediția din acest an vor avea parte de un program deosebit. Programul și numele invitaților, printre care se vor afla și supraviețuitori ai infernului pușcăriilor comuniste, urmează să fie stabilite și ulterior anunțate public.

Școala de Vară „Fenomenul Pitești” va fi o experiență de 5 zile care se adresează atât intelectului, cât și sufletului și care are potențialul de a schimba destinele participanților.

Printre invitaţii de-a lungul anilor s-au numărat Dan C. Mihăilescu, Sorin Lavric, Theodor Paleologu, Radu Preda, Nicolae Mărgineanu, Ioana Raluca Voicu-Arnăuţoiu, istoricii Adrian Nicolae Petcu, Liviu Pleșa, Constantin Vasilescu, Florin Müller, Silviu B. Moldovan, Germina Nagâţ, Clara Mareş, Cosmin Budeancă, George Ardeleanu, Ruxandra Cesereanu, Stelian Crăciun (Cedry2k), Andrei Fântănă (Robin and the Backstabbers), formația Vița de Vie și foştii deţinuți politic Petru Cojocaru, Demostene Andronescu, Dionisie Stoenescu, Gheorghe Plop, Vasile Jacques Iamandi şi Constantin „Tache“ Rodas.

Jupiter 555×222
Posada 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0733 797 066 sau un email la redactie@epitesti.ro și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0733 797 066