Donaris 930 x 122

fenomenul pitești

FENOMENUL PITEȘTI: INFERNUL PE PĂMÂNT. VINO SĂ VEZI!

Fenomenul Pitești: Infernul pe pământ. Vino să vezi! Sâmbătă, 21 aprilie 2018, va fi deschisă expoziția permanentă a Memorialului Închisoarea Pitești.

Citiți și: Gigantul Sephora, postare scandaloasă despre Pitești!

Evenimentul va avea loc între orele 10 și 12 la Memorialul Închisoarea Pitești, situat pe strada Negru Vodă, la nr. 30.

Invitați sunt Radu Preda, președintele executiv al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc, Alin Mureșan, directorul general al aceluiași Institut, și Sergiu Rizescu, președintele filialei Argeș a Asociației Foștilor Deținuți Politic din România.

Citiți și: Ce se întâmplă cu penitenciarul terorii!

Alături de invitați vor fi prezenți foști deținuți politic și participanții la worskshop-ul Pledoarie pentru Muzee ale Comunismului în România, aflat la ediția a VII-a, organizat de Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc.

Deschiderea expoziției permanente vine după câțiva ani de cercetare și planificare în care, alături de o echipă restrânsă, s-a încercat punerea în valoare a istoriei fostului penitenciar Pitești.

Centrată pe tema Fenomenului Pitești, expoziția îi prezintă vizitatorului contextul în care s-a format generația care s-a opus comunismului, dar și perioada târzie a dictaturii, în care aceeași generație a fost aruncată cu aripile frânte, după ani de detenție.

Pentru prima dată publicul va putea explora zone din fostul penitenciar închise până acum vizitării.

Expoziția se va deschide cu scurte intervenții ale invitaților și va continua cu vizitarea sa. Accesul copiilor sub 12 ani nu este recomandat și va fi restricționat în anumite zone ale expoziției. Pentru restul persoanelor, accesul în Memorial se va face în grupuri, din cauza spațiului restrâns.

Amintim că tortura fizică și psihologică a atins cote de neimaginat în Închisoarea Pitești. Din întreg spațiul, „celebră” este camera 4 – spital, cameră în care s-au desfășurat o mare parte a violențelor înspăimântătoare din Închisoarea Pitești în perioada 1949-1951. Aici a fost iadul pe pământ.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90