930×122 CAPRA 5

fenomenul pitești

VENIȚI SĂ VIZITAȚI FOSTA TEMNIȚĂ COMUNISTĂ DIN PITEȘTI!

Mâine, 22 iulie, va avea loc deschiderea școlii de vară „Fenomenul Pitești”. Deschiderea este programată pentru ora 10:30, în sediul fostei închisori comuniste (strada „Negru Vodă”, numărul 30).

Citiți și: Argeș. Vizită fulger de la cel mai înalt nivel!

Potrivit organizatorilor, între orele 11 și 12 publicul poate vizita, alături de participanții la eveniment, fosta pușcărie. Ulterior, între orele 12 și 12:45, se va desfășura o slujbă de pomenire a celor care și-au pierdut viața aici. Programul primei zile a școlii de vară va continua, în același loc, între orele 16 și 18:30 cu proiecția filmului „Demascarea”, regizat de Nicolae Mărgineanu.

Aflată la cea de a treia sa ediție, școala de vară „Fenomenul Pitești” se va derula în perioada 21-25 iulie. Școala va include și prelegeri ale unor istorici și cercetători: Cosmin Budeancă, Alin Mureșan, Florin Muller, Clara Mareș, Ruxandra Cesereanu și Germina Nagâț. Evenimentul este organizat de Centrul de Studii în Istorie Contemporană, în colaborare cu fundațiile „Konrad Adenauer” România și „Sfinții închisorilor” și portalul web fenomenulpitesti.ro și cu sprijinul Centrului de Cultură „Brătianu” și al Radio Guerrilla. (Foto: fenomenulpitesti.ro)

Citiți și: Vizită importantă la Uzina Dacia din Mioveni!

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3