930×122 CAPRA 5

fenomenul pitești

ȘCOALA DE VARĂ „FENOMENUL PITEȘTI”

Şcoala de Vară „Fenomenul Piteşti“, ajunsă în acest an la cea de a IV-a ediţie, se va desfăşura în Piteşti între 20 și 24 iulie.

Citiți și: Încep înscrierile la clasa pregătitoare! Până când puteți depune cererile

Evenimentul va cuprinde prelegeri ale unor personalităţi de prestigiu legate de fenomenul Piteşti, de represiune şi de rigorile regimului comunist. Astfel, participanţii se vor putea bucura de un dialog deschis atât cu personalităţi ale culturii române, cât şi, în funcţie de starea lor de sănătate, cu supravieţuitori ai închisorilor comuniste.

La cursurile Şcolii de Vară vor participa 15 persoane. Doritorii trebuie să completeze formularul de înscriere de pe site-ul www.istoriecontemporana.ro sau www.fenomenulpitesti.ro până mâine, 26 iunie, inclusiv. Lista candidaţilor admişi va fi publicată pe aceleaşi site-uri vineri, 3 iulie. Formularele vor fi evaluate de un juriu format din cercetătorii Centrului de Studii în Istorie Contemporană.

Citiți și: Pitești. A început Școala de Vară la Profesional New Consult

Cheltuielile cu transportul, cazarea şi masa participanţilor vor fi suportate de organizatori.

Precizăm că Școala de Vară este un proiect al Centrului de Studii în Istorie Contemporană şi al www.fenomenulpitesti.ro, desfăşurat în parteneriat cu fundațiile Konrad Adenauer România şi Sfinţii Închisorilor.

Organizatorii vor să le ofere astfel şansa tinerilor studenţi, masteranzi sau doctoranzi din întreaga ţară să ia contact nemijlocit cu cei care au suferit în închisorile comuniste, cu cercetători ai trecutului recent şi cu intelectuali de prestigiu din România, pentru a face cunoscute modelele de demnitate şi rezistenţă din perioada comunistă. Prelegerile şi dezbaterile sunt îmbinate cu proiecţii de filme documentare și vizite în fostele închisori Piteşti şi Jilava.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90