930 x122 grota rece

înscrieri

Ministerul Educației, mesaj pentru părinții care își înscriu copiii în învățământul primar

Ministerul Educației vine cu precizări importante pentru părinți privind înscrierea în învățământul primar 2023.

Citiți și: OFICIAL: S-a decis: Anunț deosebit de important pentru acești părinți!

Instituția precizează că cererile se transmit online sau se depun, în perioada 3 – 18 mai 2023, la unitatea de învățământ la care se solicită înscrierea copiilor.

În aceeași perioadă, vor fi depuse/transmise și celelalte documente necesare pentru înscriere, respectiv:

Citiți și: ,,Este abuz dacă școala cere părintelui deschiderea unui cont la o anumită bancă pentru a primi bursă!”

– actul de identitate al părintelui/al tutorelui legal; dacă este cazul, document din care rezultă modul în care se exercită autoritatea părintească și unde este stabilit domiciliul minorului;

– certificatul de naştere al copilului;

– recomandarea de înscriere în clasa pregătitoare (pentru copiii care împlinesc 6 ani perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2023 inclusiv);

În cazul înscrierii la o altă unitate de învățământ decât școala de circumscripție, sunt necesare și documentele care atestă îndeplinirea criteriilor generale, respectiv a criteriilor specifice de departajare.

Cristeriile generale de departajare sunt disponibile și pe cererea-tip de înscriere. Criteriile specifice de departajare sunt comunicate la nivelul fiecărei unități de învățământ.

Părintele poate opta pentru înscrierea copilului la școala de circumscripție în situația în care copilul nu este înscris la școala solicitată, din lipsă de locuri libere, prin bifarea acestei opțiuni în cererea-tip de înscriere.

Pentru cerere, în format editabil, intrați AICI

Foto principal: descriptiv

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570×90 MAIA