930×122 CAPRA 5

cinematograf

CINEMATOGRAF ÎN AER LIBER ÎN PITEȘTI

Cinematograf în aer liber în Pitești. Muzeul Judeţean din Pitești îşi va deschide larg porţile în seara zilei de sâmbătă, 19 mai 2018, cu prilejul Nopţii Muzeului Argeşean.

Citiți și: Investiție de aproape 5 milioane de €! În ce stadiu se află lucrările la Muzeul Județean

Vor putea fi vizitate expoziţiile deschise între orele 18 și 24 (Știinţe ale naturii, Secţia de istorie, Cabinetul numismatic şi Galeria de artă “Rudolf Schweitzer-Cumpăna”).

Programul se va deschide cu muzică de fanfară, intonarea imnului național și prezentarea onorului la drapel.

Citiți și: PIESE DE TEZAUR, EXPUSE LA MUZEUL JUDEŢEAN

Pe scena amenajată în curtea Muzeului Județean își vor da concursul Fanfara „Argeșul” și Cristina Isac, interpretă de origine basarabeană a Teatrului “Constantin Tănase” din București.

Asociaţia ”6 Dorobanţi” va amenaja un bivuac în curtea interioară a Muzeului, format din mai multe corturi, umbrar, reţele de „sârmă ghimpată”, saci cu „nisip”, gabioane, piese de armament greu și elemente de decor, în cadrul căruia vor avea loc următoarele activități dedicate Centenarului Unirii:

-Prezentări ale uniformelor, echipamentului şi armamentului folosit de diferitele armate care au luptat pe frontul românesc (români, francezi, ruşi, germani, austro-ungari, bulgari și turci);

-Centru de recrutare a voluntarilor care vor să devină ostaşi. La acest stand, deservit de doi subofiţeri, doritorii (de preferinţă copii) vor fi iniţiaţi în instrucţia de front şi cu arma, după Regulamentul din 1909. Vor exista arme de recuzită şi capele pentru cei care fac instrucţie. După circa o jumătate de oră, recruţii vor fi trecuţi în revistă de un ofiţer (care îi va avansa soldaţi combatanţi) şi vor primi un „livret militar” care să ateste acest fapt.

-Punct de prim-ajutor şi de triere a răniţilor. La acest atelier, deservit de infirmiere, vizitatorii (de preferinţă copii) vor fi pansaţi (la un deget) şi vor primi un „bilet de rănit”, aşa cum erau cele din 1916-1918.

-Birou al corespondenţilor şi artiştilor de război: copiii vor putea desena sau colora desene cu tipuri de ostaşi din vremea Războiului cel Mare. La final, desenele vor fi ştampilate cu parafa regimentului şi semnate de comandant pentru autentificare.

-Oficiu poştal de campanie, deservit de un subofiţer: cei interesaţi vor primi, gratuit, cărţi poştale de epocă şi timbre, pe care apoi le vor completa, cu toc şi cerneală. Ele vor fi marcate cu ştampila „cenzurii militare” şi expediate la destinatar prin Poşta Română.

-Cinematograf de campanie în aer liber, deservit de un subofiţer: vor putea fi vizionate filme scurte (de câte 5-10 minute) cu subiecte legate de Primul Război Mondial, proiectate pe un mic ecran de pânză fixat pe lateralul unui cort din bivuac. Acţiunea va începe după ce se va întuneca și va fi permanentă pe toată durata evenimentului.

-Moment comemorativ şi „retragere cu torţe”.

-Foc de artificii, de la ora 22:15.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90