New Profesional Consult 930 x 122

lucrări modernizare

Investiție de aproape 5 milioane de €! În ce stadiu se află lucrările la Muzeul Județean

Investiție de aproape 5 milioane de €! În ce stadiu se află lucrările la Muzeul Județean

Citiți și: Regenerarea urbană a Piteștiului: Proiect de peste 1 milion și jumătate de €, finalizat!

La Muzeul Județean se vor implementa alte două proiecte pentru reamenajarea curții interioare și pentru  punerea în valoare a ruinelor Schitului Buliga, aflate în spatele clădirii.

Anunțul a fost făcut de Marius Nicolaescu, vicepreședintele Consiliului Județean Argeș.

Citiți și: Minune: Un drum județean din Argeș a fost asfaltat!

Astăzi a fost efectuată o vizită de lucru pe șantierul de la vechiul sediu al Muzeului Județean Argeș.

În teren au fost managerul Muzeului Județean, Cornel Popescu, Marius Nicolaescu, vicepreședinte Consiliul Județean Argeș și Sorin Ivașcu, directorul executiv al Direcţiei Strategii, Sinteze, Proiecte cu Finanţare Internaţională.

Stadiul lucrărilor este în ultima etapă, fiind finalizat un procent de 90%.

Reamintim că proiectul pe fonduri europene de consolidare și restaurare a necesitat o investiție de 23,5 milioane de lei.

Investiție de aproape 5 milioane de €! În ce stadiu se află lucrările la Muzeul Județean

Detalii, AICI.

Edificiu reprezentativ al municipiului Piteşti, ridicat în 1898-1899 sub coordonarea arhitectului – antreprenor, Dimitrie Maimarolu, această clădire a fost primul sediu al Prefecturii Argeș.

,,Suntem pe teren împreună cu reprezentanți ai constructorului și ai Muzeului.

Aici, stadiul lucrărilor este la 90%.

Anul trecut am cheltuit toată suma eligibilă din cadrul proiectului, iar anul aceasta, restul lucrărilor din proiect sunt susținute financiar din partea nerambursabilă care ne revenea.

Ne dorim să recepționăm cât mai repede acest obiectiv întrucât Consiliul Județean va implementa aici încă două proiecte, unul care vizează amenajarea curții și un altul care se referă la punerea în valoare a schitului Buliga, astfel încât Muzeul Județean să fie mai primitor”, declară – Marius Nicolaescu, vicepreședinte Consiliul Județean Argeș.

Cornel Popescu, manager Muzeul Județean Argeș, precizează, de asemenea:

,,Suntem în ultima etapă a lucrărilor de consolidare și reabilitare a clădirii Muzeului Județean Argeș, fostul sediu al Prefecturii Argeș.

Vorbim de o adevărată bijuterie arhitectonică a municipiului Pitești și a județului Argeș, astfel că așteptăm cu deosebit interes recepția acestei lucrări pentru a putea amenaja expozițiile de bază – Științe ale Naturii și Istorie – și astfel să venim în întâmpinarea marelui public care va putea vizita acest minunat obiectiv”.

Imaginile video cu stadiul lucrărilor pot fi vizualizate AICI.

Foto: Arhivă

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90