NOR CURIER 930X122

expozitie

EXPOZIȚIE LA MUZEUL JUDEȚEAN: RESTAURAREA, DINCOLO DE UȘILE ÎNCHISE

Expoziție la Muzeul Județean: Restaurarea, dincolo de ușile închise. Muzeul Județean Argeș va găzdui expoziția temporară ,,Restaurarea, dincolo de ușile închise”. Expoziția va putea fi vizitată începând de mâine, 19 noiembrie 2019, de la ora 11.

Citiți și: Spectacol unic în Lunca Argeșului: Piteștenii, vrăjiți de o explozie de culori nemaivăzută!

Expoziţia îşi propune să prezinte un aspect esenţial al activităţii specialiştilor din această instituţie, care, de altfel, reprezintă o funcţie de bază a muzeelor, definită prin lege: restaurarea bunurilor de patrimoniu. Deşi desfăşurată departe de ochii publicului, restaurarea pieselor cu valoare istorică este un pas important pentru valorificarea expoziţională a acestora.

Vor fi expuse obiecte restaurate în laboratoarele muzeului de către restauratorii experţi din următoarele domenii: carte veche şi documente, pictură, metal, lemn, taxidermie și ceramică.

Citiți și: „Aerul culorilor mele” – expoziție de pictură la Muzeul Golești

Pe panouri vor fi expuse imagini cu tehnicile de lucru şi etapele de restaurare şi fotografii din timpul activităţii de conservare.

Prin această expoziţie Muzeul Judeţean Argeş (instituție cu sediul pe strada Armand Călinescu din Pitești) doreşte să aducă în atenţia publicului eforturile şi dificultăţile întâmpinate de specialiştii din domeniu.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90