New Profesional Consult 930 x 122

expozitie

EXPOZIȚIE LA MUZEUL JUDEȚEAN: RESTAURAREA, DINCOLO DE UȘILE ÎNCHISE

Expoziție la Muzeul Județean: Restaurarea, dincolo de ușile închise. Muzeul Județean Argeș va găzdui expoziția temporară ,,Restaurarea, dincolo de ușile închise”. Expoziția va putea fi vizitată începând de mâine, 19 noiembrie 2019, de la ora 11.

Citiți și: „Aerul culorilor mele” – expoziție de pictură la Muzeul Golești

Expoziţia îşi propune să prezinte un aspect esenţial al activităţii specialiştilor din această instituţie, care, de altfel, reprezintă o funcţie de bază a muzeelor, definită prin lege: restaurarea bunurilor de patrimoniu. Deşi desfăşurată departe de ochii publicului, restaurarea pieselor cu valoare istorică este un pas important pentru valorificarea expoziţională a acestora.

Vor fi expuse obiecte restaurate în laboratoarele muzeului de către restauratorii experţi din următoarele domenii: carte veche şi documente, pictură, metal, lemn, taxidermie și ceramică.

Citiți și: EXPOZIȚIE INEDITĂ LA BIBILIOTECA JUDEȚEANĂ

Pe panouri vor fi expuse imagini cu tehnicile de lucru şi etapele de restaurare şi fotografii din timpul activităţii de conservare.

Prin această expoziţie Muzeul Judeţean Argeş (instituție cu sediul pe strada Armand Călinescu din Pitești) doreşte să aducă în atenţia publicului eforturile şi dificultăţile întâmpinate de specialiştii din domeniu.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

SMART KIDS 570×90