New Profesional Consult 930 x 122

consiliul judetean

SUBIECT INCITANT LA MUZEU: EMINESCU ȘI POLITICIENII ARGEȘENI

Subiect incitant la Muzeu: Eminescu și politicienii argeșeni. Muzeul Judetean Argeș va organiza pe 14 ianuarie 2019, de la ora 13, în Sala Amfiteatru, simpozionul anual „Mihai Eminescu”, ediția a II-a, sub titlul generic „169 de ani de la naşterea poetului”.

Citiți și: Doliu de ultim moment la Consiliul Județean Argeș!

Din 2011, ziua naşterii poetului naţional şi universal Mihai Eminescu a devenit Ziua Culturii Naţionale. Pe 15 ianuarie 2019 se vor împlini 169 de ani de la naşterea ”Luceafărului poeziei româneşti”.

Managerul Muzeulului Judetean Arges, Cornel Popescu, responsabil cu activitatea culturală și moderator al simpozionului, va scoate în evidenţă dubla semnificaţie a zilei de 15 ianuarie (Ziua Culturii Naţionale şi ziua de naştere a marelui poet român), precizând şi dublul aspect al simpozionului: cultural şi educațional.

Citiți și: Sală de sport nouă pentru copiii unei comune din Argeș

Comunicările simpozionului

Moderator: Cornel Popescu, manager Muzeul Județean Argeș.

-Lucian Costache, eminescolog, scriitor și profesor – „Poesii” de Mihail Eminescu – 135 de la publicarea ediției princeps;

-Gheorghe Ene, scriitor și profesor – „Eminescu și oamenii politici argeșeni”.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90