NOR CURIER 930X122

muzeul judetean arges

INSTRUMENTE NOI PENTRU OBSERVAŢII ASTRONOMICE, LA MUZEUL JUDEŢEAN

Muzeul Județean Argeș, instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Argeș, a fost dotat cu noi instrumente pentru observații astronomice de ultimă generație. Este vorba de un reflector newtonian Dobson 400mm Flextube SynScan GOTO Sky-Watcher.

Citiți și: Investiție de aproape 5 milioane de €! În ce stadiu se află lucrările la Muzeul Județean

Instrumentul beneficiază de ultima tehnologie de urmarire și căutare automată a obiectelor pe cer. Astfel, sistemul permite găsirea automată și urmarirea oricărui obiect pe cer aflat în baza de date a controllerului, ce conține 42900 de obiecte cerești: stele, planetele, luna, nebuloase, galaxii, roiuri de stele, stele duble.

De asemenea, a fost adus un refractor Sky-Watcher Evostar 120ED EQ5. Instrumentul reprezintă una din cele mai bune alegeri din gama refractoarelor, atat pentru observatii planetare, lunare, deepsky vizuale, cat si pentru astrofotografie. Telescopul permite detalii lunare si planetare subtile, precum si efectuarea de observatii deepsky.

Citiți și: EXPOZIȚIE INEDITĂ LA MUZEUL JUDEȚEAN

În fine, pasionaţii de astronomie mai au la dispoziţie un binoclu Celestron SkyMaster 25X100 – Instrumentul are o putere de adunare a luminii mai mare decat toate celelalte modele de binocluri. Datorita acestui fapt, imaginile produse sunt mult mai luminoase, binoclul fiind un performer in observatii astronomice deepsky si observatii terestre in medii cu lumina scazuta. Obiectivul, alcatuit din patru elemente, permite o focalizare extrem de clara si precisa pe intreg campul vizual. Relieful ocular mare permite utilizarea lui si de catre persoanele ce poarta ochelari. Noile echipamente compun, practic, un observator astronomic mobil performant.

„Sunt convins că noile instrumente pentru observații astronomice de la Muzeul Județean Argeș vor deveni un punct principal de atracție pentru pasionații de astronomie, desigur, după ce vor fi ridicate restricțiile impuse de pandemia de COVID-19, iar muzeele, precum și celelalte instituții de cultură, își vor putea redeschide porțile pentru vizitatori. Sperăm ca acest lucru să se întâmple cât mai repede. Până atunci, să fim sănătoși și să avem grijă de noi și de cei apropiați.”, a declarat vicepreședintele C.J. Argeș, Adrian Bughiu.

Reamintim că Muzeul Județean Argeș a fost dotat, în anul 2018, din fondurile Consiliului Județean Argeș, și cu un nou Planetariu – un sistem de proiecție modern, cu o rezoluție de 4K UHD, la momentul inaugurării fiind cel mai modern planetariu de acest tip din România.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90