Donaris 930 x 122

dobrin

MUZEUL JUDEȚEAN FACE TURISM CU NUMELE LUI DOBRIN ȘI MUTU

De astăzi și până duminică, 16 martie, complexul expozițional Romexpo din București găzduiește Târgul de turism al României.

Citiți și: Investiție de aproape 5 milioane de €! În ce stadiu se află lucrările la Muzeul Județean

La eveniment participă cu un stand și Muzeul Județean Argeș. Standul se află în pavilionul C 6 și poate fi vizitat, ca și celelalte standuri, între orele 10 și 18 în zilele de 13, 14 și 15 martie și între orele 10 și 16 în ultima zi a târgului, pe 16 martie.

Muzeul Județean prezintă în standul său 15 obiective turistice din Argeș: expoziția de istorie, cabinetul numismatic, expoziția de științele naturii, expoziția de flori de mină, planetariul, muzeul sportului argeșean (muzeu dedicat unor sportivi argeșeni de mare valoare internațională, ca de pildă fotbaliștii Nicolae Dobrin și Adrian Mutu și tenismena Ruxandra Dragomir), Galeria Națională de Artă Naivă, Galeria de Artă “Rudolf Schweitzer-Cumpăna” (cu un patrimoniu de peste 1.000 de lucrări de pictură și sculptură clasică și contemporană, unele aparținând marilor maeștri ai picturii românești Nicolae Grigorescu, Ștefan Luchian, Theodor Pallady, Gheorghe Petrașcu și Nicolae Tonitza), casa memorială Dinu Lipatti, casa memorială Liviu Rebreanu, cetatea Poenari, castrul roman de la Jidova, biserica domnească „Sf. Nicolae” din Curtea de Argeș, mănăstirea Glavacioc (una dintre cele mai vechi mănăstiri din țară) și mănăstirea Tutana (construită de Mihai Viteazul pe vremea când era Ban al Craiovei). (Foto: Nicolae Dobrin)

Citiți și: Un alt Dobrin la FC Argeș!

 

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3