930×122 CAPRA 5

muzeul judetean arges

IGNORAT DE PITEȘTENI, LUAT CU ASALT DE BUCUREȘTENI

Înfiinţat în anul 2008, Planetariul Muzeului Judeţean Argeş le stârnește interesul mai mult bucureștenilor decât piteștenilor.

Citiți și: Investiție de aproape 5 milioane de €! În ce stadiu se află lucrările la Muzeul Județean

În special grupuri de copii din Capitală însoţiti de educatoare vin aici să se bucure de un adevărat spectacol de imagini și sunet despre Pământ și spaţiul extraterestru. Asta în timp ce piteștenii nu se înghesuie să vadă o lume realmente fascinantă. 7 proiecţii despre originea vieţii, despre natură, despre începuturile Universului și călătorii virtuale prin galaxia noastră sunt disponibile pentru vizitatori de marţi şi până duminică inclusiv. Călătoria virtuală durează 25-35 de minute. Acum Planetariul Muzeului Judeţean Argeş se pregăteşte pentru o premieră. „Bătrânul înţelept cu ochii de stele” este programat să ruleze în curând.

Preţul unui bilet de intrare este de 5 lei și, respectiv, de 2 lei pentru copii, studenţi, pensionari și persoane cu dizabilităţi. Planetariul poate găzdui pe scaune un număr de 38 de spectatori. Lista spectacolelor disponibile: „Astronomituri”, „Două bucăţele de sticlă. Miracolul Telescopului”, „Împărăţia luminii”, „Kaluoka ’Hina”, „Galaktos”, „Călătorie în sistemul solar” și „Originiile vieţii”.

Citiți și: Se redeschide Planetariul

Planetarium a fost conceput inițial ca un mecanism construit cu scopul de a prezenta planetele și orbita de rotație a acestora. Mai târziu această concepție a fost schimbată, iar acum planetarium este o încăpere (sală) cu tavanul sub formă de cupolă pe care sunt prezentate cerul și corpurile cerești cu ajutorul unui proiector.(Wikipedia)

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3