930×122 CUMPANA 5

gripa

ACCESUL VIZITATORILOR ÎN SPITALUL JUDEȚEAN, RESTRICȚIONAT SAU INTERZIS

Accesul vizitatorilor în Spitalul Județean, restricționat sau interzis. Ținând cont că în mai multe spitale din țară au fost luate măsuri ca urmare a cazurilor de gripă înregistrate, am vrut să aflăm care este situația din acest punct de vedere și la Spitalul Județean de Urgență din Pitești.

Citiți și: Circulație deviată și restricții pe autostrada A1

În secțiile cu risc crescut – Neonatologie, Boli Infecțioase, Oncologie, Obstetrică, ATI, Hematologie – accesul vizitatorilor este interzis în această perioadă, precizează pentru ePitești Cristina Mihaela Cazacu, purtător de cuvânt al unității medicale.

În restul secțiilor accesul vizitatorilor este resctricționat: intrarea aparținătorilor se face doar în timpul programului de vizită (de luni până vineri, între orele 15 și 17, iar sâmbăta și duminica, între 12 și 17) și doar pentru un singur aparținător pentru fiecare pacient.

Citiți și: Rafila, anunț pentru toți românii cu privire la restricții

De asemenea, vizitatorii vor purta obligatoriu mască, botoșei și halat/pelerină de unică folosință, pe care le vor găsi la intrarea în secții.

Purtarea echipamentului de protecție este obligatorie la orice vizită în unitatea medicală, nu numai în această perioadă, atenționează Cazacu.

Conducerea Spitalului Județean de Urgență din Pitești a decis să ia aceste măsuri preventiv, cu toate că până în prezent nu a sosit o înștiințare oficială de la Direcția de Sănătate Publică (DSP) Argeș cu privire la necesitatea impunerii unor anumite restricții.

Decizia a fost luată ținând cont de recomandările din anii trecuți referitoare la prevenirea răspândirii virozelor și a îmbolnăvirii cadrelor medicale, aparținătorilor sau pacienților.

Amintim că recent în județul Argeș a fost înregistrat primul deces la un bolnav de gripă (AICI, subiectul pe larg).

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

570 X 90 CUMPANA 3