Eurial 930 x 122

centenarul unirii

PITEȘTENII AU STAT LA COADĂ LA MUZEU

Piteștenii au stat la coadă la Muzeu. Piteștenii au venit în număr mare aseară la Muzeul Județean, profitând de intrarea gratuită cu ocazia Nopții Muzeului Argeșean.

Citiți și: Argeș: Se întâmplă ceva inedit! Toată lumea e așteptată

De la ora 18 și până la ora 24, au putut fi vizitate expozițiile de la secțiile de Știinţe ale naturii și Istorie, Cabinetul numismatic şi Galeria de artă “Rudolf Schweitzer-Cumpăna”.

Paralel cu vizitarea expozițiilor, participanții s-au putut bucura de muzică de fanfară, iar către final de o retragere cu torțe și de un foc de artificii.

Citiți și: NOAPTEA MUZEELOR, ABORDATĂ DIGITAL ANUL ACESTA

În curtea interioară a Muzeului Asociaţia ”6 Dorobanţi” a amenajat un bivuac, format din mai multe corturi, umbrar, reţele de „sârmă ghimpată”, saci cu „nisip”, gabioane, piese de armament greu și elemente de decor, în cadrul căruia s-au desfășurat mai multe activități dedicate Centenarului Unirii.

A existat și un cinematograf de campanie. Aici au putut fi vizionate filme scurte (de câte 5-10 minute) cu subiecte legate de Primul Război Mondial, proiectate pe un mic ecran de pânză fixat pe lateralul unui cort din bivuac.

New Profesional Consult-555×222
New Profesional Consult 570×90