930 pe 122 COSTACHE

arme

EXPOZIȚIE DE ARME ȘI MONEDE LA MUZEUL JUDEȚEAN

Expoziție de arme și monede la Muzeul Județean. Miercuri, 10 octombrie 2018, de la ora 12, la Muzeul Județean Argeș din Pitești (strada Armand Călinescu, nr. 44) va avea loc vernisajul expoziției ”Mircea cel Bătrân-600”.

Citiți și: Atenție! Polițiștii, la arme!

Expoziția este ocazionată de împlinirea a şase secole de la încheierea domniei lui Mircea cel Bătrân. Domn al Ţării Româneşti între 1386 şi 1418, acesta a fost unul dintre cei mai importanţi conducători ai ţării, cu o domnie de 32 de ani.

Citiți și: Percheziții mamut în 35 de județe! Argeșul printre ele! Contrabandă cu arme!

Iubitorii de istorie vor putea vedea inele sigilare, monede, piese din tezaurele de la Gogoşu, Basarabi şi Olteni, vase din ceramică provenind de la Curtea Domnească din Târgovişte, Curtea Domnească de la Argeş sau de la Zimnicea, precum şi arme (spade, vârfuri de săgeată, bolţuri de arbaletă).

Expoziția a fost realizată în colaborare cu Muzeul Naţional de Istorie al României şi Complexul Naţional Muzeal „Curtea Domnească” din Târgovişte, instituţii care contribuie cu obiectele prezentate.

Precizăm că expoziția va putea fi vizitată în perioada 10 octombrie-9 noiembrie 2018, de marţi până duminică, între orele 9 și 17.

De asemenea, Muzeul Judeţean Argeş va organiza în zilele de 11 și 12 octombrie 2018 a XLIX-a ediţie a sesiunii de comunicări știinţifice ,,Ecosinteze și etnosinteze carpatine”, eveniment cu participare naţională.

La această ediţie vor participa cercetători, muzeografi și cadre didactice din învăţământul preuniversitar şi universitar, care vor susţine comunicări în cadrul sesiunii. Sesiunea va cuprinde următoarele secţiuni:

-secţiunea Istorie Antică şi Arheologie

-secţiunea Istorie Medievală

-secţiunea Istorie Modernă şi Contemporană

-secţiunea Botanică

-secţiunea Zoologie

-secţiunea Conservare-Restaurare.

Deschiderea oficială va avea loc joi, 11 octombrie, de la ora 11, în Amfiteatrul Muzeului Judeţean Argeş (corpul C, intrarea dinspre bulevardul Eroilor).

[555x222px]KV_Summer_epitesti

Comentarii

570 pe 90 Costache