New Profesional Consult 930 x 122

arme

Muniție din Primul Război Mondial descoperită în Argeș

Muniție din Primul Război Mondial descoperită în Argeș

Citiți și: Accident deosebit de grav! O mașină s-a răsturnat

Au fost descoperite două proiectile de calibrul de 75 mm, din Primul Război Mondial, la ieșire din Curtea de Argeș, spre Tigveni.

,,Două proiectile perforante de calibrul 75 mm, trecute prin gura de foc și cu proveniența din Primul Război Mondial, au fost descoperite la ieșire din municipiul Curtea de Argeș, spre Tigveni.
Descoperirea a fost făcută de către o echipă specializată pentru asanarea amplasamentului de pe șantierul A1, ulterior fiind solicitat echipajul pirotehnic al ISU Argeș pentru ridicarea, transportul și depozitarea în vederea distrugerii.

Citiți și: Grav accident rutier ACUM! Două mașini sunt „praf”

!!! REAMINTIM CETĂȚENILOR

Muniție din Primul Război Mondial descoperită în Argeș

Muniția neexplodată este foarte periculoasă și de aceea oamenii trebuie să știe ce trebuie să facă atunci când găsesc obiecte metalice care seamănă cu proiectile, grenade, bombe, cartușe sau altele asemănătoare:

– Nu atingeți aceste elemente;
– Nu le loviți sau mişcați din locul în care au fost găsite;
– Nu încercați să le demontați componentele muniţiei sau să le depozitați în locuinţe, la locul de muncă ori în depozite de fier vechi;
– Apelați numărul unic de urgenţă 112 pentru ca echipajele specializate să intervInă în vederea ridicării şi neutralizării acestor elemente.”, transmite Inspectoratul pentru Situații de Urgență Argeș.

Sursă foto: ISU Argeș

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90