EcoMoto 930×122

achiziţie

Pitești. Proiectul noului stadion din Trivale este blocat

Pitești. Veste proastă despre noul Stadion din Trivale!

Citiți și: Exclusiv. Noul stadion „Nicolae Dobrin”, anunțul care schimbă tot!

Proiectul noului stadion din Trivale este blocat din cauza unei contestații depusă la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor!

Conform publicației Puterea.ro, o firmă din Argeș a făcut contestația.

Citiți și: Ce se întâmplă cu arena OZN de 100 de milioane €: „Vrea să ne încurce!”

Pe 11 ianuarie 2023 Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiţii ”Construire stadion Nicolae Dobrin”, o arenă sportivă de 15.200 de locuri care urmează să coste aproximativ 100 de milioane de euro.

Deşi durata de proiectare şi execuţie a noii arene sportive trebuia să fie de 36 de luni, abia la patru luni după aprobările executivului, autoritatea contractantă, Serviciul Public de Exploatare a Patrimoniului Municipiului Piteşti, a publicat în SEAP anunţul privind demararea licitaţiei.

Pitești. Veste proastă despre noul Stadion din Trivale!

Conform caietului de sarcini, valoarea estimată a demolării actualului stadion urma să coste 7,436 milioane lei, însã, în urma analizării ofertelor depus de douã asocierii de companii, autoritatea contractă a desemnat drept câştigătoare oferta asocierii Hyatt Development 2011 – Pro Fortuna Construct SRL în valoare de 3,834 milioane lei, sumă echivalentă cu circa 51,57% din suma scoasă la licitaţie.

CONTESTAȚIE PENTRU DEMOLAREA STADIONULUI VECHI

Nemulţumitã de decizia autoritãţii contractante de a-i refuza oferta, asocierea Hidro Construcția Argeş SA – Oyl Company Holding Ag SRL a formulat la CNSC, în data de 21 iulie a.c., o contestaţie prin care a solicitat anularea adresei de comunicare a rezultatului procedurii şi obligarea autoritãţii contractante la reevaluarea ofertelor.

Contestatorii consideră că oferta asocierii desemnată câştigătoare, de doar 51,57% din valoarea scoasă la licitaţie este neconformă, deoarece „conţine în cadrul propunerii financiare preţuri care nu sunt rezultatul liberei concurenţe şi care nu pot fi justificate”.

Mai mult, ei susţin că autoritatea contractantă a refuzat să ceară clarificări în privinţa respectivei ofertei respective înainte de a o desemna câştigătoare, însã aceasta ar fi refuzat.

”NU AR DEȚINE AUTORIZAȚIE DE MEDIU”

Constestarii reclamă şi faptul că asocierea desemnată câştigătoare nu ar deţine autorizaţie de mediu privind activitatea de colectare şi de transport deşeuri nepericuloase în regim profesional, precum şi inexistenţa unui contracct cu o firmã specializatã de pazã care sã asigure cerinţele din caietul de sarcini.

Pitești. Proiectul noului stadion din Trivale este blocat

Nu în ultimul rând, în contestaţia formulatã la CNSC se reclamã şi faptul cã asocierea desemnatã câştigãtoare nu ar deţine utilajele speccializate cerute de autoritatea contractantã în caietul de sarcini pentru a realiza operaţiunea de demolare a stadionului.

Conform legislaţiei, CNSC are obligaţia de asoluționa pe fond contestația în termen de 20 de zile de la data primirii acesteia, respectiv în termen de 10 zile în situația incidenței unei excepții care împiedică analiza pe fond a contestației. Însã, în cazuri cazuri temeinic justificate, termenul de soluționare a contestației poate fi prelungit cu 10 zile.

Trebuie subliniat şi faptul cã dupã soluţionarea contestaţiei de cãtre CNSC, unul dintre operatorii economici, sau chiar autoritatea contractantã, vor putea formula plângere la Curtea de Apel Piteşti împotriva deciziei Consiliului, fapt care ar conduce la o altã amânare a proiectului.

Conform proiectului, noul stadion „Nicolae Dobrin” din Pitești ar urma să fie o adevărată bijuterie arhitecturală, care va permite inclusiv găzduirea de meciuri internaționale, el fiind încadrat în categorie UEFA 4.

Detalii, AICI – Construcția noului stadion Nicolae Dobrin, blocată de o contestație

555×222 grota rece

Comentarii

8 comentarii

  • CEtate spune:

    Contractele astea se dau pe relatii, se stie de cand lumea; coruptie pe bani publici. Si fac show pierzatorii ca sa se afle in treaba. Dar mai important cred ca ar fi un articol, o investigatie, care sa demonstreze dincolo de orice dubiu ca orasul Pitesti avea neaparata nevoie de un stadion de o suta de milioane, nimic altceva.

  • Minca marian spune:

    primaria nu aloca decat 1.7 milioane de euro restul este din alte surse care nu au treaba cu bugetul local daca ne cramponam pentru 1.7 milioane de euro si primim gratis restul de bani pana la 100 de milioane inseamna ca chiar suntem de cascadori rasului

  • Gigior spune:

    Pentru echipa pe care o avem, nu merita un stadion modern si scump, din banii contribuabililor… 🤔😢🤬

  • Anonim spune:

    pentru ce are nevoie pitesti-ul de acest stadion? chelul cu tichie de mărgăritar. bani aruncați în prostie, care pot fi folosiți în scopuri real benefice: sanatate, canalizare, igienizare. întâi civilizație și apoi aiureala. doar un primar semafor poate irosi atâția bani intr-un stadion inutil. fotbalul romanesc oricum este pulbere.

  • Moldoveanu vicentiu spune:

    Din pacate se repeta povestea cu licitatiile.
    Surprinzator este pretul ofertat de cistigator. Iar comisia de negociere ar (fi) trebui(t) sa analizeze daca oferta raspunds tuturor solicitarilor din caietul de sarcini, si apoi sa verifice printr-un audit daca intr-adevar exista capacitatea de realizare a investitiei ( utilaje propii sau contracte de servicii incheiate deja, autorizatii de functionare, personal existent, numeric si calificare,…..). Altfel exista riscul ca valoarea realuzata la final sa fie mai nare decit suma proiectata, nu ofertata!!

  • Cezar spune:

    De cand ni se prezinta proiectul asta ca fiind gata de implementare, au trecut cativa ani. Pana acum trebuia sa fie stadionul gata si FC Arges in cupele europene, cu Academie de fotbal s.a.m.d.

    Dar uite ca stdionul vechi tot acolo e(plin de iarba de te mananca serpii), iar FC Arges josca la matineu. Pai la cat am asteptat, cine mai moare cateva luni?

  • Pîrvu Paul spune:

    pai dar ce era pe bune?

  • Cornel spune:

    Este nevoie de stadion nou, un oraș modern trebuie să aibe așa ceva cine contestă asta ori e prost , ori e răuvoitor..Trebuie urgentată construcția lui

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3