930X122 MAIA

cristian gentea

ORGOLIILE CARE NE-AU LĂSAT CU PSD ȘI MINTEA DE PE URMĂ

Am fi putut avea azi o victorie majoritară a dreptei dacă orgoliile unora s-ar fi umflat mai chibzuit. Voturile cumulate de PNL și USR-PLUS la CJ Argeș și în CL Pitești arată că se putea, chiar dacă-n matematica electorală nu se aplică aritmetica banală.

Citiți și: Pitești: Se extinde rețeaua de gaze

Prin municipiul reședință de județ, PNL a vrut să defileze cu-n PSD-ist reinventat și a fost taxat, deși eșecul nu stă doar în cârca hazardatei opțiuni.

Eșecul vine din mândrie. Orgoliile liberale au crezut că pot, cu forțe proprii și-un cal troian, să-i smulgă PSD-ului șefia Primăriei Pitești. N-au reușit.

Citiți și: Pitești. Primarul Gentea, 2 ani de mandat!

O alianță între PNL și USR-PLUS, cu-n candidat comun, le-a mirosit urât ambelor părți, nu prea dispuse să lase din înfumurare la câteva negocieri comune sau cu terți.

Nici nu e de mirare că Gentea Cristian a reușit ce numai ei nu se-așteptau să reușească (și, nu-i așa, câștigătorii iau și lauri).

Au însă șansa, împreună, cu mintea de pe urmă, să-i strice bucuria liderului PSD Pitești. Dar numai dacă-și domolesc un pic trufia spre reciproc avantajoasa lor colaborare.

Căci, cu doar 8 mandate izbutite, PSD n-are suficientă susținere pentru Gentea. Dreapta e, la consilieri, majoritară (PNL-7, USR-PLUS-6), dar încă dezbinată, iar o alianță ar mai alina eșecul aspiranților de dreapta la postul de primar și le-ar mai consola simpatizanților mâhnirea.

În notă optimistă și excluzând frenetic vreo posibilă colaborare a PNL sau USR-PLUS cu social democrația din CL, aștept atent și serios acaparată pașii ce vor urma dorințelor (forțate de împrejurări) sintetizate azi de Gentea într-o frază: “Sper să conlucrăm cu reprezentanții celorlalte partide în Consiliul Local pentru binele Piteștiului”.

O conlucrare mai intensă, de care PSD are nevoie, căci, ghinion, numai mandatele pe care le-ar putea atrage de la PMP (două și singurele care mai rămân la socoteală) nu-i sunt suficiente ca să-și asigure majoritatea printr-o eventuală alianță.

RAW FOTO 555 X 222

Comentarii

4 comentarii

 • Vîrșescu Ionuț spune:

  Sigura soluție viabilă pentru acest oraș este o colaborare între forțele de dreapta. Macar acum in ceasul al doisprezecelea este momentul să dovedească acest lucru.

 • Tencu Andrei spune:

  Nu mai exista dreapta sau stânga .Exista doar foamea de putere. Dacă așa zisa dreapta ar fi avut un candidat comun, nu un un liberal vopsit , poate erau ceva șanse. Dar de liberalii nu mai au oameni. A se vedea la București , PNL a câștigat cu un alt candidat .

 • Adrian spune:

  Din pacate orgoliile sunt mai puternice decat mintea de pe urma!

 • Mihai spune:

  Prostia se plateste DAR, cine o plateste !?
  NOI-> pitestenii !

SMART KIDS 570×90