930 x122 grota rece

cristian gentea

ORGOLIILE CARE NE-AU LĂSAT CU PSD ȘI MINTEA DE PE URMĂ

Am fi putut avea azi o victorie majoritară a dreptei dacă orgoliile unora s-ar fi umflat mai chibzuit. Voturile cumulate de PNL și USR-PLUS la CJ Argeș și în CL Pitești arată că se putea, chiar dacă-n matematica electorală nu se aplică aritmetica banală.

Citiți și: PSD își prezintă candidații pentru Primăria Pitești și CJ Argeș. Detalii despre evenimentul important

Prin municipiul reședință de județ, PNL a vrut să defileze cu-n PSD-ist reinventat și a fost taxat, deși eșecul nu stă doar în cârca hazardatei opțiuni.

Eșecul vine din mândrie. Orgoliile liberale au crezut că pot, cu forțe proprii și-un cal troian, să-i smulgă PSD-ului șefia Primăriei Pitești. N-au reușit.

Citiți și: Pitești/EXCLUSIV. Absolut scandalos ce face acest om! INCREDIBIL! Video

O alianță între PNL și USR-PLUS, cu-n candidat comun, le-a mirosit urât ambelor părți, nu prea dispuse să lase din înfumurare la câteva negocieri comune sau cu terți.

Nici nu e de mirare că Gentea Cristian a reușit ce numai ei nu se-așteptau să reușească (și, nu-i așa, câștigătorii iau și lauri).

Au însă șansa, împreună, cu mintea de pe urmă, să-i strice bucuria liderului PSD Pitești. Dar numai dacă-și domolesc un pic trufia spre reciproc avantajoasa lor colaborare.

Căci, cu doar 8 mandate izbutite, PSD n-are suficientă susținere pentru Gentea. Dreapta e, la consilieri, majoritară (PNL-7, USR-PLUS-6), dar încă dezbinată, iar o alianță ar mai alina eșecul aspiranților de dreapta la postul de primar și le-ar mai consola simpatizanților mâhnirea.

În notă optimistă și excluzând frenetic vreo posibilă colaborare a PNL sau USR-PLUS cu social democrația din CL, aștept atent și serios acaparată pașii ce vor urma dorințelor (forțate de împrejurări) sintetizate azi de Gentea într-o frază: “Sper să conlucrăm cu reprezentanții celorlalte partide în Consiliul Local pentru binele Piteștiului”.

O conlucrare mai intensă, de care PSD are nevoie, căci, ghinion, numai mandatele pe care le-ar putea atrage de la PMP (două și singurele care mai rămân la socoteală) nu-i sunt suficiente ca să-și asigure majoritatea printr-o eventuală alianță.

555×222 grota rece

Comentarii

4 comentarii

  • Vîrșescu Ionuț spune:

    Sigura soluție viabilă pentru acest oraș este o colaborare între forțele de dreapta. Macar acum in ceasul al doisprezecelea este momentul să dovedească acest lucru.

  • Tencu Andrei spune:

    Nu mai exista dreapta sau stânga .Exista doar foamea de putere. Dacă așa zisa dreapta ar fi avut un candidat comun, nu un un liberal vopsit , poate erau ceva șanse. Dar de liberalii nu mai au oameni. A se vedea la București , PNL a câștigat cu un alt candidat .

  • Adrian spune:

    Din pacate orgoliile sunt mai puternice decat mintea de pe urma!

  • Mihai spune:

    Prostia se plateste DAR, cine o plateste !?
    NOI-> pitestenii !

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3