930 x122 grota rece

apostoliceanu

Pădurea Trivale, la un pas de dezastru!? Risc major, pericolul este mare!

Pădurea Trivale, la un pas de dezastru!? Risc major, pericolul este mare!

Citiți și: S-a întâmplat în Parcul Trivale! Tânăr dubios descoperit cu potențiale substanțe ilegale

Săptămâna trecută, după ce a avut loc cea mai recentă ședință a Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și Urbanism, Sorin Apostoliceanu, consilier local și membru al Comisiei, a sesizat mai multe instituții.

Motivul: vrea să se verifice situația localului de evenimente din Pădurea Trivale pe care îl deține patronul de la Rehoma.

Citiți și: Un subiect delicat și sensibil pentru piteșteni: Ce se întâmplă cu Pădurea Trivale

De altfel, localul funcționează fără autorizație, fapt pentru care au și fost date sancțiuni.

Amintim că, susține Apostoliceanu, în ședința CTATU ar fi fost certat de reprezentanții unor instituții care ar trebui să aibă grijă de Pădurea Trivale.

Ba mai mult, legislația actuală ar permite, mai spune consilierul, ca în Pădurea Trivale, în zona deținută de patronul de la Rehoma, să se construiască mai multe căsuțe și să se amenajeze locuri de parcare, fiind vorba despre pădure-parc.

Apostoliceanu a sesizat mai multe instituții

„Până la urmă eu am făcut sesizare scrisă și la Prefectura Argeș, și la Garda Forestieră Ploiești, și la Agenția pentru Protecția Mediului Argeș, și inclusiv la ISU (n.r. Inspectoratul pentru Situații de Urgență Argeș).

Acolo, cum am văzut din filmări trimise de vecini, este curent electric, este tras cablu în mijlocul pădurii. Este curent electric, se poate întâmpla orice.

Cum a fost la Colectiv, poate să ia foc și pădurea și vă dați seama cei care sunt la evenimente acolo, care se desfășoară ilegal, pot să pățească, Doamne-ferește, ceva!

A fost o întâlnire să se discute.

Cei de la Ocolul Silvic care au în pază și ar trebui să raporteze la Garda Forestieră orice copac se taie, orice neregulă, nu au făcut acest lucru.

Erau veniți împreună…discutați, stăteau împreună. A fost așa, ceva orchestrat și eu nu le-am permis să desfășoare acea mascaradă și am ieșit din ședință.”, ne-a mai explicat, în exclusivitate, Apostoliceanu.

„Într-o pădure-parc fiecare poate să facă absolut orice dorește”!

„Am înțeles acum, din ce a zis și doamna arhitect a Primăriei, și arhitecta lor că într-o pădure-parc fiecare poate să facă absolut orice dorește.

Și ăsta este, de fapt, interesul: ca toată Pădurea Trivale, atât a statului, cât și cea privată să se transforme în pădure-parc și apoi  să se poată construi aceste căsuțe de -15mp peste tot. Este foarte clar scopul celor de acolo!

Cum a scris și domnul Popescu (n.r. patronul de la Rehoma) în adresa către Primărie, a greșit – bineînțeles, a spus că vrea să aducă un deficit Pădurii Trivale. Deci asta vor să facă în loc de arie protejată de interes național în pădure-parc: vor să aducă un deficit Pădurii Trivale”, a încheiat Apostoliceanu.

Informații pe marginea subiectului mai puteți citi și AICI sau AICI.

555×222 grota rece

Comentarii

3 comentarii

  • Partidu' spune:

    Acest oraș, cam mult spuse oraș, doar pe domnul Apostoliceanu îl mai are împotriva PSD-ului?

  • Nelu Ilie spune:

    Domnul Apostoliceanu își face imagine pe seama Pădurii Trivale.Nu l-am auzit să propună ceva serios pentru Pitești.Nu are niciun proiect.Era bun pentru Partidul Ecologist.E verde până în cerul gurii.

  • Anonim spune:

    Negulescu, du-te la plimbare, căci ai luat-o razna.
    vrei sa faci vreo afacere prin pădure?
    gentea abia te așteaptă cu o propunere.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90