Donaris 930 x 122

bretea rutiera

Bretea rutieră în Piteşti, cu legătură la Drumul expres Piteşti – Mioveni – Braşov

Drumul expres Pitești – Mioveni – Brașov va avea și o centură de descărcare directă a circulației rutiere în municipiu, anunţă Primăria Piteşti.

Citiți și: Veste de ultimă oră despre Drumul Expres Pitești – Craiova!

Deocamdată, este o promisiune a lui Ludovic Orban, aflat săptămâna trecută în vizită la Sala Polivalentă.

Deși inițial nu era prevăzută în proiect, la întâlnirile de lucru, administrația piteșteană afirmă că a solicitat către CNAIR, în mod repetat, pe drumul expres Pitești – Brașov, o descărcare directă a traficului rutier în municipiul reședință.

Citiți și: Un nou drum expres în Argeș!

 

 

„Primarul Cristian Gentea și viceprimarul Gelu Tofan au susținut, timp de mai multe luni, cauza Piteștiului – o descărcare a traficului, încă de la execuția nodului direcțional între cele două drumuri de mare viteză cu strada Depozitelor.

Se va asigura, astfel, printr-o bretea rutieră,  fluidizarea circulației spre zona de nord a Piteștiului, dar și spre fabrica de matrițe Dacia ori spre firmele care deservesc pe orizontală activitatea de fabricare a componentelor auto necesară Uzinelor Dacia. O investiție benefică, ce aduce Piteștiului o recuperare bugetară de aproximativ 5 milioane de euro!

Uzinele Dacia, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Argeș, dar și ACAROM au trimis la CNAIR scrisori de susținere a proiectului prezentat de administrația de la Pitești, propunere ce aduce facilități rutiere esențiale în dinamica accentuată de dezvoltare urbană a municipiului.

Proiectul comun al primarului Gentea și al viceprimarului Tofan construit cu banii Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere salvează la bugetul Piteștiului 5 milioane de euro!”, a transmis municipalitatea.

555 X 222 CUMPANA 2

Comentarii

Un comentariu

570 pe 90 Costache