930×122 CAPRA 5

buget

EXCLUSIV! BUGETUL DE RĂZBOI AL CONSILIULUI JUDEŢEAN, TOP SECRET!

După cum v-am informat ieri, Consiliul Judeţean Argeş a primit o adresă de la Administraţia Finanţelor Publice prin care i se cere să pregătească un buget de război până la data de 15 martie. Am încercat să aflăm mai multe detalii, cu atât mai mult cu cât subiectul poate provoca nedumerire și emoție în rândul populației având în vedere situația tensionată din Ucraina, țară care are graniță cu România.

Citiți și: Statul român înființează o companie feroviară!

Ni s-a spus că acest buget este unul confidenţial şi că destinaţia banilor nu poate fi dezvăluită. Am făcut mai multe „săpături” pe marginea subiectului şi am aflat că banii ar ajunge, în marea lor parte, la o instituţie specială a judeţului.

În clădirea în care funcționează Consiliul Judeţean există şi un birou special în care se află Oficiul Judeţean pentru Mobilizarea Economiei pentru Apărarea Teritoriului. Periodic au loc simulări și exerciţii și se fac şi liste cu firme care pot livra diverse bunuri, utilaje şi servicii necesare pentru o eventuală perioadă de război sau de conflict. Acest Oficiu este strâns legat de autorităţile judeţene, iar fondurile care vor fi alocate de Consiliul Judeţean pentru bugetul de război ajung aici. Cheltuielile sunt clasificate, la fel ca şi bunurile care ar putea fi achiziţionate în caz de nevoie. De regulă, dat fiind faptul că bugetul se constituie o dată la 4 ani, acesta funcţionează ca un fond de rulment din care se iau bani doar dacă este necesar.

Citiți și: CJ Argeș are buget mai mic decât Piteștiul cu 44 milioane €

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90