NOR CURIER 930X122

cristian gentea

CÂT POATE FI ȚINUTĂ „ÎN ȘAH” ÎNLOCUREA LUI LUCREȚIU TUDOR ÎN CL PITEȘTI. CE SPUNE CRISTIAN GENTEA

Așa cum ePitești.ro a relatat deja după ședința extraordinară a Consiliului Local de ieri, proiectul de hotărâre inițiat de primar privind încetarea de drept a calității de consilier local a lui Lucrețiu Tudor (fostul șef al Finanțelor Argeș, devenit City Manager la câteva săptămâni după ce a ajuns ales local pe lista PSD, calitate din care și-a înaintat demisia) a picat, lăsând „în  șah” înlocuirea acestuia cu un alt social-democrat. 

Citiți și: Așa arată un liceu din Pitești! Investiție de milioane de lei

S-a întâmplat după ce consilierii locali ai PNL și USR PLUS  (împreună, majoritari în CL Pitești) s-au abținut când proiectul a fost supus votului, în contextul în care doar Comisia 5 (Juridică) a dat un aviz favorabil proiectului.

Abținerea a încurcat socoteala social-democraților de a-l înlocui în CL Pitești pe Lucrețiu Tudor, astfel încât  să-și mențină numărul de aleși (și așa. minoritar), iar înlocuirea se poate face doar după ce Consiliul Local ia act de încetarea de drept a calității de consilier local a acestuia.

Citiți și: Cel mai mare campionat din Europa se ține la Pitești! Intrarea este gratuită

Cât poate fi ținută în suspans tabăra PSD de către grupul PNL – USR PLUS

Cum, în Consiliul Local Pitești, legal, majoritatea decide, mingea e în tabăra PNL – USR PLUS (în general și, cel mai probabil, pentru întregul mandat al actualului CL!). În particular, strict pe acest proiect, PNL și USR PLUS nu pot „întârzia” la nesfârșit înlocuirea lui Lucrețiu Tudor. O spune, pentru ePitești.ro, primarul Cristian Gentea.

Este o șicană. Există o demisie, un act unilateral…  Începând de ieri, timp de 30, în orice ședință voi face, ordinară, extraordinară, o să introduc pe ordinea de zi acest proiect. Ei  mi-l pot respinge în cele 30 de zile, iar după acest termen, domnul prefect va da ordin în care va constata vacantarea locului. Deocamdată, domnul prefect nu poate să declare vacant locul domnului Lucrețiu Tudor și eu nu pot să pun pe nimeni în loc. După 30 de zile voi putea”, a precizat, contactat de ePitești. primarul.

Amintim că, săptămâna trecută, Lucrețiu Tudor și-a preluat postul de City Manager al Piteștiului. Anunțul a fost făcut atunci chiar de primarul Cristian Gentea, care nu intuia surpriza rezervată pentru ședința extraordinară din 14 decembrie de către majoritatea PNL + USR PLUS.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Un comentariu

  • Rica spune:

    A dat concurs acest domn pentru postul de city manager?!? Raspunsul este, nu, nu a dat..

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3