930 x122 grota rece

carmen salub

CENTRUL CULTURAL PITEȘTI ÎNCALCĂ LEGEA

Centrul Cultural Pitești încalcă legea. Este vorba despre legea 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public.

Citiți și: Ultimele evenimente din luna martie la Centrul cultural Pitești

Concret, pe data de 23 mai 2018, ePitești a înaintat mai multe cereri în baza respectivei legi, prin care solicitam să ni se precizeze care sunt publicațiile cu care mai multe instituții publice din Pitești au contracte de promovare.

Din partea Primăriei Pitești, de exemplu, am primit răspuns, însă incomplet (vom reveni asupra subiectului – detalii, AICI). O altă instituție publică ne-a comunicat că nu are încheiate contracte de promovare, iar o alta ne-a precizat, conform legii, că ”vom comunica informațiile solicitate în termen de 30 de zile.” (click pe imagine pentru mărire):

Citiți și: Salarii mai mari și mai bune și la Centrul Cultural Pitești. Cât câștigă directoarea

În tot acest timp, Centrul Cultural Pitești, reprezentat de directorul Carmen Elena Salub (foto), încalcă legea 544/2001, care, la art.7, alin.1, precizează că ”Autorităţile şi instituţiile publice au obligaţia să răspundă în scris la solicitarea informaţiilor de interes public în termen de 10 zile sau, după caz, în cel mult 30 de zile de la înregistrarea solicitării, în funcţie de dificultatea, complexitatea, volumul lucrărilor documentare şi de urgenţa solicitării.

În cazul în care durata necesară pentru identificarea şi difuzarea informaţiei solicitate depăşeşte 10 zile, răspunsul va fi comunicat solicitantului în maximum 30 de zile, cu condiţia înştiinţării acestuia în scris despre acest fapt în termen de 10 zile.”

Centrul Cultural nu ne-a răspuns solicitării în termen de 10 zile și nu ne-a anunțat că informațiile pe care le-am cerut necesită o amplă documentare, așa cum precizează legea.

Carmen Salub, în calitate de director al Centrului Cultural Pitești, instituție subordonată Primăriei Pitesti, vi se pare normal să nu răspundeți la întrebări de interes public? Sau, din cauza ”programului încărcat” (amănunte, AICI), nu ați avut suficient timp să ne răspundeți și preferați să încălcați legea?

SMART KIDS 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3