930×122 CAPRA 5

ADP PITEȘTI

CONSILIUL CONCURENȚEI, ANCHETĂ MASIVĂ PENTRU LUCRĂRILE LA STRĂZILE DIN PITEȘTI

Consiliul Concurenței, anchetă masivă pentru lucrările la străzile din Pitești.

Citiți și: Peste 1 milion de clienți trebuie să știe asta. Ce s-a întâmplat cu CEZ

Consiliul Concurenţei a declanşat o investigaţie privind o posibilă înţelegere între cinci firme participante la o procedură de achiziţie publică organizată de Administraţia Domeniului Public (ADP) Piteşti în anul 2018, pentru execuţia de lucrări de reabilitare a străzilor din municipiul Piteşti.

Investigaţia vizează o posibilă înţelegere între companiile Construct Steel Market SRL, Construcţii Drumuri şi Lucrări de Artă SRL, Comesad Drumuri SRL, General Trust Argeş SRL şi Selca SA, cu scopul de a elimina concurenţa dintre ele în cadrul licitaţiei pentru cele cinci loturi stabilite de ADP Piteşti.

Citiți și: 3000 € pe lună pentru directoarea ADP Pitești. Cine este aceasta

În cadrul investigaţiei, Consiliul Concurenţei a efectuat inspecţii inopinate la sediul firmelor, documentele ridicate aflându-se în analiza Consiliului Concurenţei, în cadrul procedurii specifice de investigație.

Inspecţiile inopinate sunt autorizate de Curtea de Apel Bucureşti şi sunt justificate de necesitatea obţinerii tuturor informaţiilor şi documentelor necesare clarificării posibilei practici anticoncurenţiale analizate.

Inspecţiile inopinate reprezintă o etapă importantă în cadrul procedurilor de investigare a unui posibil comportament anticoncurenţial, nereprezentând o antepronunţare în ceea ce priveşte vinovăţia companiilor.

Legea concurenţei interzice asocierea companiilor în scopul restrângerii concurenţei la procedurile de achiziţie publică. În vederea unei mai bune înţelegeri a legii, Consiliul Concurenţei a elaborat Ghidul privind respectarea regulilor  de concurenţă în situaţia participării sub formă de asociere la o procedură de achiziţie publică, postat pe site-ul autorităţii http://www.consiliulconcurentei.ro/uploads/docs/items/id12037/ghid_consortii_final.pdf.„, informează Consiliul Concurenței

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90