SMART KIDS 930X122

avocatul poporului

CONSTRUCȚIE CONTROVERSATĂ ÎN GĂVANA. AVOCATUL POPORULUI INTERVINE

Construcție controversată în Găvana. Avocatul Poporului intervine. La sfârșitul anului 2017, ePitești a prezentat, în urma sesizărilor venite din partea unor cetățeni, o situație cel puțin revoltătoare cu care se confruntă mai mulți locatari din cartierul Găvana: intenția de construire a unui bloc pe strada Mircea Eliade (varianta Găvana). Amănunte, AICI.

Citiți și: Pitești. Accident grav lângă „Cornul Vânătorului”! Un începător și-a făcut praf mașina

Între timp, locatari de pe strada Mircea Eliade au înaintat o opoziție Primăriei Pitești, însă nu au primit niciun răspuns oficial (detalii, AICI). Prin urmare, s-a cerut, în scris, ca Avocatul Poporului să intervină.

Ca răspuns, Avocatul Poporului le transmite locatarilor din Găvana care au semnat cererea că ”pentru soluționarea plângerilor dumneavoastră (…) am solicitat domnului primar al municipiului Pitești să analizeze și să procedeze la îndreptarea legală a aspectelor pe care le-ați semnalat”.

Citiți și: Pitești. Scări reabilitate cu peste 30 de mii de euro

Astfel, Primăria Pitești, reprezentată de Cornel Ionică, a fost nevoită să răspundă Avocatului Poporului. Constructorul, potrivit răspunsului, ”a prezentat argumentele de natură legală și urbanistică”. De asemenea, ”nemulțumirile invocate de vecini au fost analizate (…), opoziția fiind considerată neîntemeiată” și ”se va elibera, în cazul în care va îndeplini condițiile legale, o autorizație de construire.” (click pe imagini pentru mărire):

Primăria Pitești nu numai că ignoră solicitările cetățenilor care domiciliază pe strada Mircea Eliade, ci continuă să ofere răspunsuri superficiale, inclusiv Avocatului Poporului, din moment ce instituția precizează că ”am apreciat acest răspuns incomplet, am revenit la Primăria municipiului Pitești pentru clarificări suplimentare.”

Revenim și noi cu aceleași precizări pe care, la solicitarea cetățenilor de pe strada Mircea Eliade, le-am mai adresat Primăriei Pitești:

1.În anul 2008, atunci când s-au aprobat PUG-ul și PUZ-ul zonei respective (strada Mircea Eliade) și s-a obtinut o autorizație de construire, cei care vor să construiască acum blocul nu erau PROPRIETARI, conform actelor de proprietate parafate în 2016 (!!!), deci nu pot folosi acest argument pentru eventuala construire a blocului.

2.Ponderea construcțiilor de pe strada Mircea Eliade este de CASE, nu de blocuri, așa cum susțin proiectanții blocului. Asta se poate verifica foarte ușor dacă există bunăvoință și se merge în teren. Pe strada Mircea Eliade, începând de la hypermarketul Kaufland de lângă benzinăria Mol și până aproape de terminarea acesteia, sunt DOAR case, nicidecum BLOCURI.

3.În imediata apropiere a terenului pe care ar urma să fie construit acest bloc există bazine de apă ale societății Apă Canal 2000 SA Pitești care deservesc cu apă potabilă cartierul Găvana și, din câte se pare, care au ramificații de canalizare și altele și sub acest teren. O construcție de acest gen, cu o fundație pe măsură, cu siguranță ar afecta această stație de apă și poate chiar alimentarea cu apă a întregului cartier. Vom urmări subiectul. 

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570×90 MAIA