NOR CURIER 930X122

bloc

SCANDALOS ÎN GĂVANA

Planul de construire a unui bloc în cartierul Găvana stârnește furia piteștenilor care au locuinţe în zonă şi care se opun noului proiect, proiect care ridică semne de întrebare. Blocul ar urma să fie ridicat pe strada Mircea Eliade (varianta Găvana).

Citiți și: Interzis în 2024: Sancțiuni uriașe pentru orele de liniște la bloc

Pe 1 noiembrie 2016, un cunoscut notar din Pitești a achiziționat un teren de circa 950 de mp pe strada Mircea Eliade, cu intenția să construiască un bloc.

Pe 28 noiembrie 2017, reprezentanți ai Primăriei Pitești (mai exact, inspectorul de urbanism Dorel Zamfir și arhitectul-șef al municipiului, Cătălin Ghiță) s-au deplasat în zonă pentru a-i înștiința pe locatarii-vecini asupra intenției unui investitor de a construi un bloc şi pentru a afla dacă aceștia sunt sau nu de acord.

Citiți și: Impact și în Găvana! Accident cu 2 mașini

Numai un locatar a fost, însă, informat că aceasta este procedura legală și că în termen de 30 de zile locatarii din zonă vor primi o înștiințare (la care ar trebui să răspundă dacă au obiecţii și, dacă da, care sunt acestea). Doar UN locatar, așadar, dintre cei TREI care se învecinează cu pământul pe care ar urma să se construiască blocul a fost informat verbal.

Mai mult, locatarii din zonă ne-au declarat că până în acest moment niciunul nu a primit înștiințare scrisă din partea Primăriei Pitești. Se impun câteva întrebări:

1.Cum se poate ridica o construcţie cu 4 sau 5 etaje pe un fost deal care a fost umplut cu pământ?

2.Din spusele locatarilor din zonă, în subteran sunt canale pluviale. Cum se va realiza fundaţia? Se vor dezafecta aceste canale?

3.Planul Urbanistic al Zonei ce prevede? Se poate construi un bloc între case? Dacă da, ce regim de înălţime poate avea noua construcţie (casele din zonă au maximum 2 etaje)?

4.Unde va fi viitoarea parcare a blocului?

5.Pe unde ar intra maşinile de pompieri şi ambulanțele dacă va fi nevoie de intervenţia acestora?

6.Cum va fi protejată intimitatea vecinilor? Dacă ridici un bloc cu 5 etaje lângă case cu 2 etaje, ne gândim că locatarii de la etajele superioare ale blocului vor avea la ce să se uite…

Totodată, ne aflăm în posesia primei OPOZIŢII împotriva proiectului trimisă către Primăria Piteşti, la care nu s-a primit încă niciun răspuns (click pe imagini pentru mărire):

Aşteptăm POZIŢIA OFICIALĂ a Primăriei Piteşti. Vom reveni asupra subiectului. 

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3