930×122 CAPRA 5

autorizație de construire

CORNEL IONICĂ, TRATAT CU FLIT DE „RECHINII” IMOBILIARI: LUCRĂRILE TREBUIE SĂ ÎNCETEZE!

Lucrările la blocul de pe strada Mircea Eliade (varianta Găvana) trebuie să înceteze, în caz contrar beneficiarul proiectului va fi sancționat, este concluzia clară a primarului Cornel Ionică.

Citiți și: Când ai Porsche și tupeu, codul rutier și bunul simț nu există!

„Am primit o adresă de la Prefectură să-i transmitem deținătorului, proprietarului, să sisteze lucrările. I-am făcut o notificare și acum i-am trimis adresă pentru că am primit precizări la document și i-am transmis notifiare să oprească lucrările.

Cred ca săptămâna trecută a fost informat (n.r. de către Primărie). El a lucrat, dar acum nu mai trebuie să lucreze. Au fost colegii acolo, l-au atenționat, i-au dat atenționare prima dată, i-am dat în scris apoi și urmează să îl sancționăm…”, declară pentru ePitești Cornel Ionică referitor la lucrările care încă (!!!) au loc la blocul de pe strada Mircea Eliade (varianta Găvana) din Pitești.

Citiți și: Pitești. Atenție, se lucrează! Evitați zona!

Potrivit legii, autorizația de construire a fost suspendată de drept în momentul în care Instituțai Prefectului – Județul Argeș a dat în judecată beneficiarul lucrării și Primăria Pitești pentru anularea actului. În schimb, contrar acestei decizii, dar și a informărilor din partea Primăriei Pitești, la bloc se lucrează de zor (detalii și imagini, AICI).

Amintim că Instituția Prefectului – Județul Argeș a mers în instanța de contencios administrativ, la Tribunalul Argeș, împotriva beneficiarului (notarii Mariana Căunei și Gheorghe Florescu Căunei), a Primăriei Pitești și a Inspectoratului de Stat în Construcții pe 16 august 2019, prima înfățișare în acest proces fiind stabilită pentru 7 noiembrie 2019.

Prefectura cere anularea autorizației de construire a blocului de pe Mircea Eliade, act emis de municipalitatea piteșteană.

Reclamanții din acest dosar au fost informați, chiar pe 16 august, prin adrese de comunicare a acțiunii că „până la soluționarea cauzei, actul se supendă de drept”.

Autoritățile competente au reușit, în final, să admită că autorizația de construire este suspendată de drept până la soluționarea cauzei și că lucrările trebuie să înceteze. Dacă nu se conformează, beneficiarul proiectului va fi sancționat. Când vor fi sistate lucrările? Când va fi sancționat investitorul dacă nu se supene legii? Va fi, oare, sancționat? Sunt întrebări la care încă nu există răspunsuri sau la care cei responsabili nu vor să răspundă.

Vă vom prezenta și poziția arhitectului-șef al municipiului Pitești, Cătălin Ghiță, cu privire la acest subiect.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3