930×122 CAPRA 5

ion dumitrache

CUM S-A REZOLVAT CEA MAI STRINGENTĂ PROBLEMĂ DIN POIANA LACULUI. PRIMARUL ION DUMITRACHE A PUS AUTORITĂȚILE JUDEȚENE SĂ-ȘI FACĂ TREABA

„Nicio companie n-ar trebui să dețină monopolul pe distribuirea apei potabile!” este concluzia primarului comunei Poiana Lacului, Ion Dumitrache, care a reușit să rezolve cea mai stringentă problemă a localității după ce ani buni s-a lovit de reticență când a cerut sprijinul autorității județene abilitate să intervină.

Citiți și: Carambol lângă Pitești. O fetiță de 6 ani, dusă la spital

Edilul și localnicii din comună știu cel mai bine ce înseamnă să fii la mâna unui distribuitor, fosta Sc Apă Argeș, acum Societatea de Administrare și Exploatare a Patrimoniului și Serviciilor de Utilităţi Publice Argeș S.A, societate aflată în subordinea Consiliului Județean, care ani buni a livrat apa cu țârâita pentru că a tot amânat rezolvarea unei probleme stringente.

ION DUMITRACHE: „Sunt oameni la CJ care nu înțeleg că aici nu vorbim de politică, vorbim de condiția umană”

Citiți și: Un edil „greu” din Argeș a lovit o femeie cu mașina Primăriei

Edilul a bătut zeci de drumuri, pe cont propriu sau însoțit de consăteni, pentru a convinge Consiliul Județean Argeș să-și pună societatea comercială aflată în subordine să monteze un sistem de pompare care să le asigure localnicilor apă fără intermitențe.

Primarul Ion Dumitrache nu se hazardează să spună că autoritatea județeană a tergiversat rezolvare problemei pe criterii politice, însă Poiana Lacului n-a fost prinsă în rândul comunelor în care problema a fost rezolvată, deși se știe că în localitate e, într-adevăr, un mare neajuns în ceea ce privește apa potabilă, întrucât aici nu se pot face foraje de mare adâncime din cauza faptului că vorbim de o zonă petroliferă.

După șase ani de chin, amar și scandal, s-a reușit ca, din septembrie, să avem apă …Nu știu dacă faptul că am fost săriți din schemă are legătură cu politica, dar sigur are legătură cu prostia de ani de zile, în care se putea  face modernizare. Sunt oameni la CJ care nu înțeleg că aici nu vorbim de politică, vorbim de condiția umană„, spune primarul Ion Dumitrache.

Societatea de Administrare și Exploatare a Patrimoniului și Serviciilor de Utilităţi Publice Argeș S.A avea de montat în Poiana Lacului  trei pompe cu turație variabilă care să transforme debitului scăzut, într-unul normal.

A făcut-o abia când Ion Dumitrache a pus piciorul în prag, atrăgând atenția oficialilor CJ Argeș că s-ar putea face răspunzători de zădărnicirea combaterii bolilor, într-un context în care traversăm o perioadă de pandemie, iar oamenii n-au cu ce să se spele pe mâini din cauza unei probleme ignorate de distribuitor vreme de șase ani, sesizând totodată și alte autorități, de la Oficiul Județean pentru Protecția Consumatorului și DSP, până la Guvernul României.

În vara acestui an, Consiliul Județean, în subordinea căruia este distribuitorul, a alocat, în sfârșit (după alte câteva  solicitări imperative) banii necesari pentru sistemul de pompare care să rezolve problema în Poiana Lacului, însă întârzierea cu care CJ Argeș a intervenit e greu de înțeles.

Într-un interviu acordat site-ului de știri ePitești.ro, primarul Ion Dumitrache a pus punctul pe i, arătând cine nu și-a făcut treaba la timp și de ce monopolul pe distribuția apei este periculos și a vorbit despre demararea unui alt viitor proiect, mai mare, de modernizare a sistemului de alimentare cu apă și introducere a canalizării cu fonduri de coeziune (2021-2023),  în valoare de 12,17 milioane de euro.

De precizat că societatea intermediară duce apa și în Băbana, Moșoaia, Cocu, Micești, Izvoru, Cotmeana, Cuca, Morărești, Brăduleţ și Popești, asigurând servicii pentru o populație de peste 15.267 de locuitori, 65 de agenți economici și 51 de instituții publice.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90