Donaris 930 x 122

dâmbovicioara

DECIZIE PENTRU CONSTRUIREA UNUI POD NOU ÎN ARGEȘ

Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru construirea unui nou pod peste râul Dâmbovița pe DN 73, la km 78+519, în comuna Dâmbovicioara din județul Argeș.

Citiți și: Azi, decizie crucială despre pensii

Podul va avea o lungime de 170 de metri, potrivit notei de fundamentare, și va prelua traficul rutier care în zonă se desfășoară în prezent pe un vechi pod de zidărie, construit în anul 1886, pod care nu mai corespunde actualelor standarde în construcții (denumit Podul Dâmboviței sau Podul lui Brâncoveanu).

Conform documentului, podul „va traversa oblic albia râului Dâmboviţa printr-o deschidere de 100 de metri, încadrată de două deschideri marginale de câte 35 de metri”.

Citiți și: 800 000 € pentru un pod deosebit de important, nerefăcut de 10 ani!

„Pentru realizarea noului pod este prevăzută devierea DN 73 care se desprinde din traseul existent al DN 73 la km 78+300, ocoleşte localitatea Podul Dâmboviţei la sud, traversează albia râului Dâmboviţa la sud de amplasamentul podului existent la circa 375 de metri interax şi revine la km 79+400 în DN 73. Lungimea acestei variante de drum este de 750 de metri (incluzând şi lungimea podului)”, se arată în documentul aprobat de Guvern.

Finanțarea investiției (care depășește 10.000.000 de euro) va fi asigurată din fonduri externe nerambursabile și de la bugetul de stat.

Ulterior desemnării constructorului, vor fi stabilite termenele de execuție. Durata de construire a podului este prevăzută la 15 luni. (Foto: descriptiv) 

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90