930×122 CAPRA 5

săptămânal

Decizie pentru descongestionarea traficului în Piteşti

Dezvoltarea urbană din zona adiacentă intersecţiei străzilor Calea Craiovei din Pitești cu DJ 659 şi cu DN 65 (aproape de Târgul Săptămânal) a determinat creşterea numărului de autovehicule şi
implicit aglomerarea traficului auto.

Citiți și: Argeș. Sens giratoriu gigant pentru Drumul Expres Pitesti-Craiova

Autoritățile au ajuns la concluzia că amenajarea unui sens giratoriu în zona menţionată ar asigura fluenţa traficului pentru autovehiculele locuitorilor din zona străzilor I.L. Caragiale, I.G. Valentineanu, Maria Demetrescu, Marta Rădulescu, Ion Norocea, Grigore Alexandrescu, Dimitrie Bolintineanu, B.P. Haşdeu, Zenit, Amurgului şi O. Goga, în sensul de mers spre Piteşti, trafic ce se desfăşoară cu foarte mare greutate în prezent, mai ales în perioadele de vârf ale traficului auto. De asemenea, sensul giratoriu propus ar da posibilitatea accesării cu uşurinţă şi a autovehiculelor ce circulă pe străzile situate în zona platoului Târgului Săptămânal.

Terenul aferent străzii Calea Craiovei, aparţinând domeniului public al municipiului Piteşti,  este insuficient amenajării unui sens giratoriu corespunzător. Așa se face că în ședința ordinară din această lună Consiliul Județean va aproba trecerea din domeniul public al judeţului Argeş în domeniul public al municipiului Piteşti a unui teren în suprafaţă de 620 mp, aferent tronsonului DJ 659 între km 0+000 şi 0+032, pentru ca investiția în amenajarea sensului giratoriu să poată fi făcută de Primăria Pitești.

Citiți și: Anunțul pe care-l aștepta toată LUMEA! Acum s-a decis!

(Foto: descriptiv)

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3