930×122 CAPRA 5

colegiu

PRIMARII ARGEȘENI, PARALIZAȚI DE FRICĂ ÎN FAȚA DNA: „NE E TEAMĂ SĂ MAI SEMNĂM DOCUMENTE!”

În această dimineață a avut loc şedinţa Colegiului Prefectural, o bună ocazie pentru primari să îşi spună păsurile. „Purtătorul de cuvânt” al edililor argeşeni a fost primarul localității Cetăţeni, Ion Toader, totodată preşedinte al filialei județene a Asociaţiei Primarilor de Comune din România.

Citiți și: PSD Argeș și-a lansat candidații la Primăriile Tigveni și Cepari

Toader a vorbit despre problemele întâmpinate de primari, de ceea ce a făcut Guvernul pentru a le rezolva, dar mai ales despre panica intensă creată printre edili de acţiunile DNA şi ANI.

„Am participat recent la un seminar în Bucureşti pe probleme de anticorupţie. Erau acolo reprezentanți de la DNA și de la Agenţia Naţională de Integritate. Având în vedere că eram cam singurul reprezentant al administraţiei locale, a trebuit să răspund unui atac concertat. Concret, s-a iterat ideea că în administraţiile locale este cea mai mare corupţie. În ţară există, însă, peste 2.000 de comune, deci acolo sunt mai mulţi ordonatori de credite decât oriunde! Suntem consideraţi corupţi din cauza reclamaţiilor. Vreau să vă informez că au de gând să elaboreze o lege prin care cei care fac reclamaţii, chiar şi anonime, să fie protejaţi şi la fel să se întâmple şi cu cei care contestă licitaţiile! Trebuie să se înţeleagă, însă, că marea corupţie nu e la primăriile de comune!

Citiți și: Descinderi la companii de energie: Șef DNA: ,,Se învârt sume mari de bani”

Ne este frică să mai semnăm documente – nouă, primarilor şi funcţionarilor – pentru că totul se poate interpreta ca abuz în serviciu! Ba până şi dacă nu semnezi, tot abuz în serviciu se consideră la DNA şi la ANI!”, a reclamat Ion Toader la ședința care reunește conducerea Prefecturii și a Consiliului Județean, directorii de servicii deconcentrate și primarii.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

SMART KIDS 570×90